Народна странка

Ковачевић: Бојкотом ћемо довести Србију до слободних избора

Ковачевић: Бојкотом ћемо довести Србију до слободних избора

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да све опозиционе странке и покрети, који ће бојкотовати „лажне изборе“ најављене за 26. април, вапе за слободним изборима, а бојкот је начин да се до таквих избора и дође.

„Ми ћемо бојкотом избора довести Србију до тога да она препознаје изборе као празник демократије и да заиста живимо латинску пословицу која је парадигма сваке демократије, а то је ’vox populi - vox Dei’ (глас народа је глас Бога). Нема нико право да игра са једним јединим гласом, а камоли да гласове купује на кило и убацује на стотине ’пегланих листића’ у бирачке кутије“, рекао је Ковачевић Слободној телевизији.

„Сви избори на којима је побеђивао фронт СНС-а и 30 малих странака били су фалсификовани и покрадени. Све телевизије са националном фреквенцијом и готово сви медији били су потпуно покривени и контролисани, била остварена потпуна манипулација бирачким списковима, црни џипови без регистрација били су у свим градовима. Избори су се од празника демократије претворили у карикатуру“, навео је Ковачевић.  

Ковачевић је додао да се зато поставља питања зашто учествовати у „нечему у чему ћете бити понижени, исмејани и засипани лажима, а нећете моћи да одговорите“.

Потпредседник Народне странке је рекао да је „истанчани смисао за практично“ превладао код одређене групе људи која у изласку на изборе „види шансу да се етаблирају, без обзира што су настали синоћ или прексиноћ или су побегуље из странака које су до парламентарног легитимитета дошле напорним радом“.

„Од ултралевог до ултрадесног спектра – све то види шансу да уђе у парламент. Ако им је до таквог парламента, ето им га, али као што бирате кафану у коју ћете ући и избегавате друмске кафане, јер винске мушице и још неке стидне ваши лете око лустера и бићете преварени када се буде наплаћивало и ризиковати да будете учесник туче, тако избегавате и изборе који ће вас увести у парламент за који сматрате да није репрезентативни узорак једног народа и грађана те земље“, навео је Ковачевић.  

Ковачевић је указао на парадокс да су „већи противници режиму они који не излазе на изборе од оних који излазе“.

„Ваљда би било логично да критичке опаске саопштавате против политичких конкурената који имају намеру да вам смање број посланика или, још горе, хоће да вас победе, а притом то дакако није тачно, јер видите да смо ми, такозвани бојкоташи, мета на коју се сипа сав политички и медијски гнев, а не они који ће изаћи на изборе. Њих дочекују на националним телевизијама на црвеном тепиху, хладе их лепезама док пролазе ходницима… Нека им Бог да здравља. Јако бих волео да такав третман имају све политичке странке“, навео је Ковачевић.