Народна странка

Ковачевић: Бојкот жуља власт и зато нас жестоко напада

Ковачевић: Бојкот жуља власт и зато нас жестоко напада

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је „бојкот жуља власт“, што се најбоље види по томе да режим најоштрије напада оне који су се изјаснили да ће игнорисати следеће изборе.

„Једнако тако, ово што се као ’опозиција’ изаћи на изборе, мање напада режим него нас. Класичан српски парадокс. Нешто је ту нелогично. Ваљда су Вучићу противници они који излазе на изборе, ваљда је изборној опозицији противник Вучић? Ваљда…“, рекао је Ковачевић у интервјуу за „Недељник“.

Ковачевић је додао да ће избори бити шарада у којој ће „сви билборди од Вршца до Врања бити њихови“, са једним ликом који персонификује златно доба, сви ударни термини на свим телевизијама „опет његови“.

„Опет ће се гласови куповати за ’црвену’ и флашу ’пелинковца’, опет ће бити пеглани и сликани листићи, опет дупли спискови, џипови без таблица, опет узорне комшије које ће вам звонити на врата да питају ’комшија, јесте ли гласали, а за кога, молићу’, опет крађа приликом бројања… Ту и тамо удробиће се нешто у помије да се пређе цензус“, навео је Ковачевић.

Упитан како би некоме ко није упознат са његовим „Великом драмом“ објаснио то што његов роман почиње тиме што „Вучић добија Орден Светог Саве од патријарха, за обнову цркве коју је сам срушио“, Ковачевић је одговорио да је „маестро случај велики чаробњак“.

„Дешавало ми се и раније да ми антиципације сасвим случајно буду тачне, али ово стварно припада фантастици. У време када је ’Велика драма’ са тим мотивом написана, Вучић на кога ви мислите био је амбициозни  радикал спрема да убије сто Муслимана за једног Србина. Слава Богу, па је од те политичке матрице бар наизглед одустао. Али коме ћемо праштати ако не лудој и непромишљеној младости. Како својој тако и туђој. Мислим да је садашњи председник тај орден заслужио колико и Јеврејин који је у синагоги убио рабина крменадлом“, рекао је Ковачевић.