Народна странка

Ковачевић за Време: Могуће је победити Вучића, народ је власник гласова

Ковачевић за Време: Могуће је победити Вучића, народ је власник гласова

Потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић изјавио је да је тренутно немогуће замислити да председник Србије Александар Вучић изгуби на изборима које организује, али да га је бојкотом избора могуће победити.

"Остављен да на изборима изађе сам са својим трабантима и славодобитно победи узевши 98 одсто гласова, што би значило да нико од оне опозиције која држи до потребе да Србије буде правна, демократска држава, не изађе, било би му као у оној Андерсоновој бајци...", рекао је Ковачевић у интервјуу за недељник „Време“.

Ковачевић је истакао да идеја бојкота избора није пропала "зато што је власник гласова народ и он одлучује о бојкоту".

"Ко може мене да натера да изађем на изборе, на то блатњаво појило у коме су пре тога гуске прале ноге, ако ја то нећу", упитао је Ковачевић

Поводом одлуке Покрета слободних грађана да учествује на изборима 21. јуна, Ковачевић је рекао да је сврха странака које излазе на изборе да буду "смоквин лист који би требало да сакрије голотињу".

"Политика тражи целог човека, а Сергеј (Трифуновић, председник ПСГ) ако хоће да се бави политиком треба да престане да се бави глумом. По мом мишљењу, ако тако буде, глума ће изгубити а политика неће добити ништа… Не знам ни какав је програм ни поетика ПСГ", рекао је Ковачевић.

Ковачевић је оценио да Нова странка и њен председник Зоран Живковић греше што излазе на изборе, али да Живковића поштује због његове доследности.

(Бета)