Народна странка

Ковачевић о Обрадовићу из „Крушика“: Док је један неслободан у Србији, сви смо неслободни

Ковачевић о Обрадовићу из „Крушика“: Док је један неслободан у Србији, сви смо неслободни

Потпредседник Народне странке изјавио је у Ваљеву на протесту подршке узбуњивачу из „Крушика“ Александру Обрадовићу да су у Србији сви неслободни ако је и један човек неслободан.

„У чему је разлика када је славуј у зарђалом кавезу или у златном кавезу, ни у једном ни у другом неће певати“, рекао је Ковачевић.

Ковачевић је навео да Обрадовић није могао да дође на трг у Ваљеву „зато што је засужњен, зато што је у затвору“.

Обрадовић је 18. септембра ухапшен на радном месту у „Крушику“, где се пред крај радног времена појавио велики број полицијских џипова и припадници Безбедносно-информативне агенције, које су га спровеле у затвор.

Јавност је за хапшење сазнала тек 20 дана касније, а Обрадовићу је потом одређен кућни притвор.

Обрадовић је обелоданио доказе да је Бранко Стефановић, отац министра унутрашњих послова Небојша Стефановић, умешан у извоз оружја у Саудијску Арабију. То оружје на крају завршава у рукама исламских терориста у грађанском рату у Јемену.

Обрадовићев адвокат, председник Правног савета Народне Странке Владимир Гајић, рекао је да се Стефановић неће политички извући из те афере.

„Немају никакве доказе (против Обрадовића), а ми имамо извранредне доказе који говоре да две породице, Стефановић и Петковић, тргују утицајем и злоупотребљавају службени положај и да делују као организована криминална група са подељеним члановима групе“, рекао је Гајић.