Народна странка

Савез за Србију: Није далеко дан када ће режим почети да се руши

Савез за Србију: Није далеко дан када ће режим почети да се руши

Лидери Савеза за Србију истакли су у разговору са грађанима Пожаревца да ниједна власт у историји Србије није, попут напредњачке, распродавала у бесцење рудна богатства, воду и земљиште и да није далеко дан када ће режим почети да се руши, а срушиће се брже него власт 2000. године.

Један од оснивача Савеза Драган Ђилас рекао је да су продаје рудника у Бору и београдског ПКБ-а, који су продати по вишеструко мањој цени од реалне, комбинација незнања и личног интереса.

„Могу они да причају о сваком о нас да смо лопови и издајници, тајкуни, могу да причају шта год хоће, али ово је суштина и стварна слика Србије“, рекао је Ђилас, и додао да ма колико власт контролисала медије и куповала гласове, све што је неприродно и неискрено на крају пропадне.

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да „живот у Србији није нормалан, јер власт није нормална“.
„Функционисање државе, медија, парламент, начин на који функционишу привреда и пољопривреда – то није нормално и то морамо да променимо. Зато смо се и окупили у Савез за Србију, да вратимо нормалност“, рекао је Обрадовић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да није тачна оцена стварног градоначелника Београда Горана Весића да су грађани гласали да се новогодишња расвета поставља на плус 30 степени, јер су бирачи гласали за Александра Вучића, који је „председник свих општина у Србији“.

„Хоћемо да променимо власт и уведемо демократију и политички систем у којем ће људи знати за кога и зашто гласају. Живимо у аутократији у којој један човек одлучује о свему, а сви који другачије мисле називају се непријатељима“, рекао је Лутовац.

Потпредседник Народне странке и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Здравко Понош рекао је, поводом последњих именовања у војсци, да је председник Србије коначно почео да ради свој посао, јер има уставне надлежности за именовања, али да је то урадио на скандалозан начин, циркуски и налик ријалити програмима, првенствено како би скренуо пажњу са чињенице да косовске безбедносне снаге прерастају у косовску војску.

„Од девет непопуњених кључних места у војсци, попуњена су четири, а Вучић је то саопштио на драматичан начин, као да брани Шабац. Могао је да та места попуни и раније, уместо што је их је две године држао упражњеним и тако урушавао систем“, рекао је Понош.

Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић подсетио је да су у петак погинула двојица радника на градилишту „Београда на води“ и један на градилишту у Лучанима, док је од почетка године у Србији погинуло укупно 27 грађевинских радника, што је Вучић и напредњачки режим хоће да сакрију од грађана.

„Докле год неко не буде кривично одговарао зато што је направио пропуст, догађаће се такве погибије. Морамо успоставити систем одговорности“, рекао је Веселиновић.

Заменица председника Левице Србије Ферида Чустовић рекла је да у Србији више људи умире него што се рађа деце, а и деца која одрасту одлазе, јер не виде перспективу за нормалан живот.

„Окупили смо се у Савез за Србију да то зауставимо и да очистимо Србију од криминала, корупције и распродаје националних ресурса“, рекла је Ферида Чустовић.