Народна странка

Савез за Србију: У Србији је створена алтернатива власти

Савез за Србију: У Србији је створена алтернатива власти

Са скупа који је синоћ одржан у Сремској Митровици оснивачи Савеза за Србију поручили су да је у Србији створена алтернатива и да се нормалност враћа у Србију.

Председник Народне странке Вук Јеремић истакао је да су формирањем Савеза за Србију отпочеле промене које, поред грађана Србије, виде и представници међународне заједнице.
„Данас постоји снага која долази после Вучића, а то је Савез за Србију и због тога постоји иницијатива за разговор.Тема тих разговора биће тридесет тачака програма, а међу њима и питање Косова и Метохије, где је Савез заузео јасан и државотворан став који ни на један начин не може угрозити мир и стабилност на овим просторима. Тај став је јасан и подразумева поштовање Устава Републике Србије и поштовање Релозуције 1244 “, рекао је Јеремић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац оценио је да није време за посебности, већ за окупљање и стварање широког политичког савеза који ће бити алтернатива власти. 
„Налазимо се у предполитичком добу, а то значи да немамо институције, немамо независно судство и владавину права и то се најбоље види на конкретним примерима попут оног када једна жена у седамдесетој години пуца у лажног инвеститора. Она није пуцала само у њега, већ у државу у којој нема владавине права, нема независног судства, она је пуцала у институције које су под утицајем корупције и криминала.“, рекао је Лутовац. 

Председник странке Заједно за Србију Небојша Зеленовић, рекао је да ће  се у Србији ускоро одлучивати о томе да ли  су грађани ти који донесе одлуке о својим животима и свом новцу, или ће о њиховим животима одлучивати само један човек, као што је то данас случај. 
“Суштинска, модерна самоуправа за коју се залажемо, подразумева   непосредна изјашњавања грађана о начину трошења  пореза на имовину на локалном нивоу”, казао је 

Лидер “Левице Србије” Борко Стефановић истакао је се у 30 тачака програма могу наћи одговори на економска, привредна и друштвена питања.
“Када питамо сви шта је то што се догодио у Србији да се све странке, покрети, струковна удружења, синдикати и појединци, људи који идеолошки или политички немају ништа заједничко, удруже против зла и уништавања државе,добићемо јасан одговор, управо то- зло и уништавање ове државе. Довешћемо Србију у могућност да има прелазну Владу стручњака која ће отворити врата за слободу и нормално дисање у овој држави, да би после могли да се такмичимо у својим посебностима”, рекао је Стефановић.

Лидер покрета “Двери” Бошко Обрадовић казао је указао да данас постоје две Србије које паралелно егзистирају.
“Док ми овде, у стварности, покушавамо да решавамо неке конкретне проблеме, да зауставимо одлазак наше деце у иностранство, претварање наших људи у јефтину радну снагу, тоталну распродају природних и привредних богатстава, заустављање предаје Косова и Метохије у другој Србији почиње највећи догађај “Задруга 2”, ријалити шоу, као слика ове власти. У такав ријалити шоу је Србија претворена и више ништа није нормално. Због тога смо се окупили у Савез за Србију да повратимо нормалност, да једине задруге буду пољопривредне задруге које држава подржава И субвенционише из буџета", рекао је Обрадовић.