Народна странка

Савез за Србију: Вучић ухваћен у лажи, не може да сакрије да је спреман да преда Косово

Савез за Србију: Вучић ухваћен у лажи, не може да сакрије да је спреман да преда Косово

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић поново је ухваћен у лажи којом је покушао да истовремено странцима пошаље поруку да је спреман да призна Косово и Метохију као независну државу и да се јавности у Србији представи као борац за Косово.

Вучић више не може да сакрије да је на корак до приватне нагодбе којом ће Србију трајно и неповратно разграничити од територије Косова и Метохије.

То је јуче јасно потврдио изјавом италијанској агенцији АНСА у којој је навео да Србија „не може да призна Косово, а да ништа не добије са друге стране“.

У препознатљивом манипулативном маниру, сачекао је да та вест буде објављена у западним медијима, а онда је тражио да италијанска агенција поново емитује вест без те реченице, како би од српске јавности сакрио своје праве намере и представио се као борац за Косово.

Савез за Србију је више пута указивао јавности на Вучићеве лажи да споразум о Косову и Метохији није на видику и да се никакви преговори не воде, а истина је да су преговори Вучића и његовог партнера Хашима Тачија на корак до завршетка и постизања договора по којем би Србија омогућила да Приштина постане чланица УН.

Позивамо Вучића да јавности коначно саопшти о чему је разговарао са Тачијем на тајним састанцима у Паризу, Њујорку и Риму и да ли је самопроглашеном Косову понудио део територије централне Србије и де факто признање јужне српске покрајине као независне државе.