Народна странка

Савез за Србију у Врању: Зауставити депопулацију југа Србије

Савез за Србију у Врању: Зауставити депопулацију југа Србије

На јучерашњој трибини у Врању, лидери Савеза за Србију поручили су да је ова власт потпуно заборавила југ Србије, који се празни не само због економских разлога већ и због негативне селекције у друштву и да је дошло време да сви заједно подигнемо главу и скинемо беду са врата грађана.

Мирјана Перишић, чланица Председништва Левице Србије, истакла је да анкете показују да млади људи не одлазе само због економских разлога већ и због негативне селекције у друштву. Како је рекла, потребно је да рангирамо лиценциране факултете, и да створимо систем у коме ће се школовање, рад и труд који улажу млади људи вредновати независно од њихове партијске припадности.

Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет говорио је о неопходности да имамо слободне изборе и о неопходности да РТС буде стварно јавни сервис свих грађана. Он је говорио и о пословању банака у Србији које треба додатно уредити јер оне „деру кожу са леђа грађана“.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке рекао је да су у току „сеобе Срба“ и  истакао да је потребно мењати власт која протерује људе из Србије и која нема одговоре на питања ко је убио Оливера Ивановића или рушио у Савамали, али зато зна колико у Америци перача прозора гине у секунди. Он је поменуо да су пре трибине, он и Бошко Обрадовић, председник Двери, посетили раднике „Гумопластике“ код Бујановца који штрајкују глађу и да је то слика Вучићеве Србије.

Бошко Обрадовић, председник Двери, рекао је да већ два дана обилази југ Србије што га је само додатно уверило у неопходност постојања Савеза за Србију као алтернативе овој власти која је потпуно заборавила југ Србије о чему говори и чињеница да нико из Београда већ три дана не долази да разговара са радницима „Гумопластике“, која је државна фирма. „Млади људи због свега овога закључују да нема смисла живети у Србији, овој нашој прелепој Србији. То је највећи проблем“ – сматра он.

Зоран Лутовац, председник Демократске странке, рекао је да је сада у Србији потребно јединство и да сви заједно морамо прво да угасимо пожар у нашој заједничкој згради, па тек онда да сређујемо сопствене станове. „Млади одлазе јер немају перспективу, а на медијима нам представљају Потемкинова села - статистика коју треба да нам надомести реалност“ – рекао је Лутовац.