Народна странка

Потписници Споразума са народом изнели једногласан захтев

Потписници Споразума са народом изнели једногласан захтев

Грађани Србије већ три месеца протестују у више од 90 градова. Режим се оглушио о све захтеве грађана који се односе на медијске слободе, обрачун са криминалом и злоупотребама власти и транспарентност у решавању косовског питања.

Доста је са понижавањем грађана Србије. Немамо више времена за чекање.

Време је да актуелни режим оде да би грађанима било боље.

Ми, потписници „Споразума са народомˮ, после три месеца великих народних протеста против власти под називом „1 од 5 милионаˮ у више од 90 градова и општина у Србији, имамо само један захтев:

Одлазак актуелног режима и слободни избори на свим нивоима.

Захтевамо моменталне оставке председника Србије Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић и председнице Народне скупштине Маје Гојковић.

Тражимо изборе на свим нивоима који ће се одржати након шест до девет месеци, током којих би медији били слободни и током којих би били испуњени остали заједнички захтеви опозиције за фер и поштене изборе.

Први корак ка слободним медијима је тренутно смењивање директора и уредника информативних програма РТС и РТВ и смењивање чланова РЕМ-а.

Ново руководство РТС и РТВ мора да обезбеди објективно и непристрасно информисање на јавним медијским сервисима, а нови састав РЕМ мора да обезбеди да сви емитери поштују Закон о јавном информисању.

За испуњавање ових захтева властима дајемо рок од 30 дана.

У случају да се режим оглуши и о ове захтеве, организоваћемо 13. априла велики народни протест у Београду, на који ћемо позвати грађане из целе Србије.

У међувремену настављамо пуну подршку свим протестима „1 од 5 милионаˮ који се одржавају широм Србије.