Народна странка

Основан Савез за Србију у Новом Саду

Основан Савез за Србију у Новом Саду

Градске организације Народне странке, Удружених синдиката  „Слога",  Покрета за преокрет, ,Српског покрета „Двери",  Левице Србије и Демократске странке формирале су данас у Новом Саду новосадски огранак „ Савеза за Србију" (СзС).

 

Датум, када обележавамо 74. годишњицу ослобођења нашег града у Другом светском рату, означио је и почетак рада  „Савеза за Србију - Нови Сад". Наши главни циљеви и задаци су да већ на првим наредним изборима ослободимо Нови Сад од актуелне власти, коју предводи коалиција различитих политичких партија и интересних група предвођених Српском напредном странком.

 

Формирањем Савеза за Нови Сад, грађани Новог Сада добијају нов и снажан опозициони блок, а све опозиционе и демократске политичке снаге у граду, поуздан ослонац у будућим променама, како саме градске власти, тако и укупних друштвених односа.

Аутократски систем у последњих шест година „напредњачког" свевлашћа и самовоље несумњиво је метастазирао као канцер у све поре нашег друштва. Због тога су неопходне суштинске промене, а не само пука смена власти. Наиме, доводи се у питање будући развој, па и сам опстанак онаквог Новог Сада каквог смо га сви волели и каквог га желимо у будућности.

 „Савез за Србију"  у Новом Сада ће, у борби за град, по мери његових грађана и свих оних који га воле, за разлику од беспризорне, криминалне и насилничке групације, која сада управља Српском Атином, несумњиво дати свој пун допринос.

Позив да уз „Савез за Србију" или заједно с њим, учествују у тој борби, упућен је свим осталим политичким организацијама, удружењима и појединцима, који разумеју да се ни Нови Сад, ни Војводина, ни било који други град или регија, не могу развијати, па ни опстати, као места за достојанствен живот. А и то, поготово у садашњим условима, где је присутна незапамћена концентрација политичке, економске и укупне друштвене моћи у рукама једног човека, његових кумова и следбеника.

Политичке странке, покрети и организације, које чине нуклеус  „Савеза за Србију"  у Новом Саду, већ неколико недеља раде на изради програмске платформе, као и на припреми осталих заједничких активности.

Акцију започињемо поделом промотивног материјала и разговором са грађанима у центру града, 23.10.2018., у времену од 16 до 19 часова.

Сусрет и први разговор са нашим суграђанима, челници и активисти новосадског СзС искористиће да најаве прву политичку трибину, коју у петак 26. октобра, организују у Радничком дому (Булевар Михајла Пупина 24), а на којој ће говорити већина оснивача  „Савеза за Србију" .

Биће то најбоља прилика за све грађане Новог Сада да директно од оснивача СзС сазнају све детаље  „Програма у 30 тачака",  али и да чују одговоре на сва остала питања у вези са политичким ставовима, циљевима и будућем раду  „Савеза за Србију". Биће у прилици да чују све оно што не могу ни чути ни прочитати у штампаним и електронским медијима, које контролише и уређује Александар Вучић и његове фабрике лажи.