Народна странка

Новаковић: Живимо у изопаченој, Вучићевој страначкој држави, али промене су могуће

Новаковић: Живимо у изопаченој, Вучићевој страначкој држави, али промене су могуће

“Покренућемо неопходне промене једино ако на тренутак заборавимо разлике међу нама, ако кажемо да желимо цивилизовано друштво и државу у којој се управља преко институција и закона, уместо државе која зависи од воље и зловоље једног човека“, поручио је Борислав Новаковић на трибини „Савеза за Србију“ у Кикинди.


Он је истакао и да речи Зорана Ђинђића из 2000. године да  опозиција “о међусобним разликама може да говори тек након Слободана Милошевића” , поново важе у Србији са том разликом што је данас реч о времену након Александра Вучића,“ који одлучује и о месној заједници и о  Бриселском споразуму и о томе ко седи у управи Фудбалског клуба Црвена Звезда“.


Новаковић, који је и председник ГО Народне странке Новог Сада, истакао је и да су државне институције у Србији злоупотребљене од стране једне странке и да је држава суспендована.
„У Србији функционишу два паралелна система. Једано је оно што се дешава у институцијама система и то ствара привид правности, а друго је оно што се дешава у странци где се доносе главне одлуке које касније институције само спроводе. То је слика политичке изопачености“, рекао је Новаковић.


Новаковић је додао да је медијски мрак постао саставни део политичке сцене, али и да су промене, упркос томе, могуће.
„Морамо имати само три пара добрих ципела у којима ћемо са срцем на длану ићи међу људе са поруком да се не боримо за власт, већ за слободу, за државу у којој ћемо сви бити равноправни и то ће покренути процес промена,“ поручио је Новаковић.