Народна странка

Никола Јовановић: Градоначелник да смени Фолића

Никола Јовановић: Градоначелник да смени Фолића


Одборничка група „Савез за Србију“ захтева од формалног градоначелника Београда, Зорана Радојичића, да без одлагања разреши дужности градског архитекту Милутина Фолића. 
 
"Да би се истински борио против нелегалне градње, како што сада најављује у јавности, градски архитекта Милутин Фолић би прво требало да Београђанима пружи одговоре на питања о сукобу интереса и уништавању туђе приватне имовине", каже заменик шефа одборничке групе "Савеза за Србију", Никола Јовановић.
 
Јовановић који је и потпредседник Народне странке додаје да би градски архитекта  морао да одговори на питање да ли је фирма "Goldman capital partners", са којом је Фолић повезан, недавно завршила зграду од пет спратова у Средачкој улици у Београду за коју је локацијска и грађевинска дозвола издата у време када је он већ обављао службену дужност.
 
"Градски архитекта би морао и да одговори на питање да ли је та фирма добила дозволу да сагради додатних 150 квадрата одмах поред иницијалне локације и тако остварила екстрапрофит од 400.000 евра? Да ли је све то обављено на основу урбанистичког пројекта друге фирме "Folic Architects", у коме је представљено да је на углу Средачке и Нишке улице пјацета, иако се ту налази приватна кућа?", каже Јовановић.
 
Јовановић додаје да, уколико формални градоначелник жели да окрене лист и отпочне борбу против дивље градње и корупције у Београду, "први корак мора да буде разрешење градског архитекте и постављање на то место човека од интегритета, достојног да обавља јавну функцију".