Народна странка

Санда Рашковић Ивић за Фонет: Вучић изводи шоу, трагедију народа користи у предизборне сврхе

Санда Рашковић Ивић за Фонет: Вучић изводи шоу, трагедију народа користи у предизборне сврхе

Злочин као што је "Олуја" још траје, изјавила је ФоНету народна посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић, која сматра да председник Србије Александар Вучић једну велику људску несрећу и тугу већ неколико година користи у предизборне сврхе.

Она је, у оквиру серијала разговора Без рукавица, објаснила да Вучић шаље амбивалентне поруке, звецка оружјем и стално говори да "неће бити нове 'Олује'", а заправо предсказује нову "Олују".

То ме неодољиво подсећа на ону реченицу Слободана Милошевића да не сме нико да нас бије, рекла је некадашњи комесар за избеглице и подсетила да су "нас после тога добро пребили десетак година касније".

Тако је и ово, пошто се историја убрзава, може се десити да нас неко добро пребије много, много раније, проценила је Рашковић Ивић.

Према њеном мишљењу, Вучић повезује Косово и "Олују" и користи их као предизборну тему, плашењем и заштитом народа истовремено.

То ме подсећа на неког насилног оца, који своје дете пребије, а онда га заштити и каже му: "Не дам нико да те дира, ко те буде дирао, ја ћу се с њим обрачунати", илустровала је Рашковић Ивић.

Она сматра да се Вучић поставља као "отац нације", као неко ко нас штити, у кога можемо да се поуздамо, али "истовремено нас млати лошим економским статусом и незапосленошћу".

Млади људи одлазе из земље, пензионери живе на ивици егзистенције. Да се све то не би видело, указује Рашковић Ивић, онда дижемо тензију према Хрватској, као да не знамо да је била "Олуја".

Она негира Вучићеву тврдњу да раније није могло да се каже да је то био злочин и набраја да су то говорили и Слободан Миошевић, Зоран Ђинђић, Војислав Коштуница, Борис Тадић и Томислав Николић, па не види шта је сада ново када се то помиње.

Такозване политичке елите у Србији и Хрватској као да имају заједнички изборни штаб, заједно играју, једни другима "набацују лопте, увек имамо тук на утук и громопуцатељне изјаве", констатовала је Рашковић Ивић.

Према њеном ставу, скупови на којима се у Србији обележава годишњица "Олује" нису ништа друго него предизборни скупови Вучића, Српске напредне странке и њених сателита.

Све је то "друштво које се око Вучића годинама скупља да би он имао свој шоу", тврди Рашковић Ивић и напомиње да је на тим скуповима најмање избеглица из "Олује", јер су то људи који су радни и поносни.

Никад нисам видела избеглице из Крајине да просе. То су људи који су се снашли у Србији, јер су вредни и радни, закључила је Рашковић Ивић.