Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Не може изборна кампања после ванредног стања, вирус није флека која се обрише

Санда Рашковић Ивић: Не може изборна кампања после ванредног стања, вирус није флека која се обрише

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да председник Србије Александар Вучић попушта са ванредним стањем зато што му се жури да у јуну обави изборе, али да у ни у ком случају не би смели да се организују скупови чак ни на отвореном.

„Још мање би смели да се људи аутобусима ’возикају’ по Србији како би скандирали и аплаудирали. Не можете имати ванредно стање крајем априла, а да за месец дана започнете предизборну кампању. Ја не знам како ће они организовати кампању зато што је наш председник препун изненађења свих ових година, а поготово ове године са ванредним стањем“, рекла је Санда Рашковић Ивић листу „Данас“.

„Није вирус флека коју ви попрскате па скинете и ње више нема“, истакла је Санда Рашковић Ивић, која је професорка психијатрије на Високој здравственој школи струковних студија у Београду.

На питање да ли је Народна странка разматрала стратегију деловања по укидању ванредног стања, Санда Рашковић Ивић је одговорила да ће Народна странка свакако изразити своје ставове о томе како је ванредно стање изгледало и да ли је морало да се спроводи на овакав начин.

„Наравно да није. Ми смо у току ванредног стања, бирајући речи, били критични. Када је стање овакво какво јесте, напросто немате ни алата, а није ни у реду да ’уједате’ и да критикујете“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је подсетила да је Вучић је обећао да ће опозицији одговорити на сва питања, што „значи да следи невиђено вређање“.

„Е па, сад, и ми коња за трку имамо. Ми нећемо вређати, али ћемо аргументовано изнети све примедбе, од начина увођења ванредног стања, преко ванредног стања као таквог и популистичких економских мера које Вучић спроводи. Ту мислим на 4.000 динара за пензионере, као и на 100 евра сваком пунолетном становнику Србије“, рекла је Санда Рашковић Ивић.