Народна странка

Рашковић Ивић: Парламент мора да зна да ли је разграничење званична политика Александра Вучића и напредњачког режима

Рашковић Ивић: Парламент мора да зна да ли је разграничење званична политика Александра Вучића и напредњачког режима

Посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић поставила је данас у Скупштини Србије питање председнику републике Србије када ће представити своју политику у вези са Косовом и Метохијом.

„Председник Републике је пре неколико недеља рекао да 'народ не жели оно што он нуди' и да је његова политика поражена. Ником није до краја јасно шта је он то нудио, нити на основу чега је видео да народ то неће“, рекала је Рашковић Ивић.

Она је подсетила и на то да је Шеф канцеларије за КиМ Марко Ђурић на Београдском безбедносном форуму, говорећи о Косову и Метохији, поменуо „отворена питања статуса и територије“ и предложио „размену територија“

„Зашто се истовремено лобира да се повуку признања независности Косова, а у исто време се пласира идеја размене територија која подразумева државност?“, упитала је Рашковић Ивић и додала да је остало отворено и питање да ли је Александар Вучић инструирао Ђурића да са тако високе позиције „као пробни балон пласира тему размене територије“

Потпредседница Народне странке указала је и на важно питање безбедности у Београду и Србији.

„Сведоци смо да у Београду свакодневна појава постају аутомобили који лете у ваздух, мафијашке ликвидације  и премлаћивања обичних пролазника. Ноћас се пуцњава у Београду одвијала испред саме дечије играонице и јасно је да се хитне мере за повећање безбедности морају преузети“ рекла је Рашковић Ивић и поставила питање министру Небојши Стефановићу шта ће учинити како би се повећала безбедност грађана.

Посланица Санда Рашковић Ивић истакла је и да се за турске инвеститоре који се баве текстилном индустријом издвајају субвенције, док изостају подстицајна средства за српска мала и средња предузећа која се баве овом облашћу .

„Данас изгледа као да су турски инвеститори доведени да угуше српску текстилну индустрију“, рекла је Рашковић Ивић и поставила питање зашто се средства за стране инвеститоре не преусмере на домаће предузетнике, мала и средња предузећа.