Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Режиму више смета разговор о проблемима од самих проблема

Санда Рашковић Ивић: Режиму више смета разговор о проблемима од самих проблема

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да владајућа коалиција не види сопствену одговорност за проблеме које је Еворпска комисија означила у раду Скупштине Србије и покушава да их свали на опозицију.

„Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици је на седници Одбора Скупштине Србије за европске интеграције представио је извештај Европске комисије о Србији. Упадљиво је да члановима одбора из владајуће коалиције, а поготово Српске напредне странке, као и председнику Србије Александру Вучићу и премијерки Ани Брнабић, од самих  проблема више смета разговор о проблемима које је Европска комисија означила на темељу тврдњи српске опозиције у последње три године“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у парламенту.

Не видимо искрену жељу да се поправи било шта што је у извештају назначено као проблем, иако је власт донела пакет мера, односно донео га је Вучић, а председница Скупштине Србије Маја Гојковић је само његов трбухозборац, што је увек и била, навела је потпредседница Народне странке.

„Видимо, са друге стране, да посланик СНС-а Драган Шормаз и остали посланици владајуће коалиције сву кривицу сваљују на посланике опозиције, а апсолутно не виде сопствену одговорност за понашање у парламенту Маје Гојковић и људи који руководе парламента“, рекла је Санда Рашковић Ивић.