Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић у изнудици, не може овако да настави

Санда Рашковић Ивић: Вучић у изнудици, не може овако да настави

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Србије Александар Вучић у дијалогу опозиције и власти о изборним условима уз посредовање ЕУ „морати да бар нешто да, а видеће се да ли ће то нешто бити довољно“.  

Санда Рашковић Ивић у разговору за серијал Квака 23 Новинске агенције Фонет свој став образлаже тезом да је Вучић у изнудици и да не може да настави овако, пошто „добија пацке од оних од којих је до сада добијао аплаузе за празна обећања“.

Санда Рашковић Ивић сматра да би опозицију на међустраначком дијалогу требало да заступају два преговарача који би имали пун мандат и консензусом постигнуту дефиницију шта су црвене линије испод којих не би смело да се иде.

Она истиче да је, захваљујући властима, проблем избора интернациолизован и да зато посредници морају да буду људи из Европске уније.

Народна странка би, како каже, прихватила скоро све из платформе ССП и ПСГ, али не и предлог за формирање министарства за изборе.

„Ако формирате министарство, и ако дате министра, ко ће му бити премијер? Госпођа Брнабић. То је ова новорадикалска, односно напредњачка влада и ви тиме сврставате себе у њу“, оценила је Санда Рашковић Ивић.

По њеном мишљењу, још је рано за разговор о броју колона у којима би опозиција евентуално учествовала на изборима, али јесте тренутак да опозиција представи своје политике и утврди колико су оне међусобно компатибилне.

„Овој власти је све свеједно, она би највише волела да настави по старом, али ипак трпи притисак. Србија је земља у којој се режим куне у европски пут, али једно говоре, а друго раде. А то може да прође за доручак, али не и за ручак“, закључила је Санда Рашковић Ивић.