Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Мегатренд је Чернобиљ српског образовања

Санда Рашковић Ивић: Мегатренд је Чернобиљ српског образовања

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је Универзитет Мегатренд Чернобиљ високог образовања у Србији и да министар просвете Младен Шарчевић мора под хитно да реагује и одузме му дозволу за рад.

„Уколико се држава и посебно друштво не обрачунају са Мегатрендом, он ће наставити да загађује образовни систем у Србији. Поредила бих га са Чернобиљем и зато је потребно обавити деконтаминацију“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Она је додала да је блато са тог "српског Чернобиља" пало и на приватне факултете чији професори и студенти имају висок степен академске честитости и да би зато због целе академске заједнице требало разјаснити "ову срамоту и превару".

Санда Рашковић Ивић је власника Мегатренда Мићу Јовановића назвала најобичнијим преварантом, који се бави организованим криминалом, и нагласила да је Народна странка у кривичној пријави коју је против њега поднела затражила да му се привремено одузме имовина, у складу са законом.

„То је једини и најбољи начин да се заустави даље превара, која још траје“, рекла је Санда Рашковић Ивић, и додала да Јовановић својим приватним авионом иде у своју вилу у Француској, и вози се у приватном "Ролс Ројсу".

Санда Рашковић Ивић је, коментаришући „продају“ Мегатренда, констатовала да су наводни власници немачког конзорцијума "рекламни манекени са интернета".

Према њеним речима, пошто је Мегатренд фиктивна институција, онда су фиктивне и дипломе министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и још 1.054 запослена у Влади Србије, државној управи и локалним самоуправама.