Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Народна странка тражи расправу о Косову у парламенту, Вучић се крије иза женских сукања

Санда Рашковић Ивић: Народна странка тражи расправу о Косову у парламенту, Вучић се крије иза женских сукања

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да посланици Народне странке траже да председница Скупштине Србије Маја Гојковић закаже посебну седницу парламента о преговорима Београда и Приштине.

Санда Рашковић Ивић је на конференцији за новинаре рекла да је седница затражена јер је за недељу заказан састанак председника Србије Александра Вучића и председника самопроглашеног Косова Хашима Тачија, а да нико не зна шта је српска платформа за тај састанак, "али и због одређеног комешања у редовима владе".

"Сматрамо да је Скупштина Србије право и једино место где ће се расправљати о Косову, о људима који тамо живе, о манастирима, о рудном богадству", рекла је Рашковић Ивић новинарима у Скупштини Србије.

Она је рекла да се председник Вучић крије иза женских сукања и оценила да је премијерка Србије Ана Брнабић дала скандалозну изјаву да је "Косово било у Србији" и да свако инсистирање на томе да Косово у Србији остане крши компромис.

Санда Рашковић Ивић је изјаву Ане Брнабић назвала чином издаје, велеиздаје, којом се крши Устав, и додала да је изјава премијерке у сукобу са законом.

"Није Ана Брнабић једина која у својим дискурсима предаје Косово. Имамо и министарку без портфеља и потпредседницу Социјалистичке партије Србије Славицу Ђукић Дејановић, која је пре неки дан казала да је задржавање Косова у Србији илузија", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је додала да је потпредседница Српске напредне странке Марија Обрадовић добила задатак да путује по градовима Србије у којима Вучић има велику подршку и да активистима СНС говори да мора "Косово да се потпише какво јесте" и да их моли да разговарају са грађанима како би их спречили да изађу на протесте.