Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Скупштина игнорише захтев Народне странке o седници о Косову

Санда Рашковић Ивић: Скупштина игнорише захтев Народне странке o седници о Косову

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да Скупштина Србије игнорише захтев Народне странке за заказивање посебне седнице о Косову и Метохији, јер у сусрет потписивању правно обавезујућег споразума у парламенту влада мук о судбини и решавању питања Косова.

„Током месец дана ванредног заседања скупштине одржано је осам седница, а ниједна о Косову. У Савету безбедности УН се у претходне две године чешће разговарало о Косову него у Скупштини Србије, рачунајући и ретке седнице парламентарног одбора за Косово и Метохију. Садашњи сазив парламента за 25 месеци није одржао ниједну посебну седницу о Косову“, навела је Санда Рашковић Ивић у писаној изјави.

Санда Рашковић Ивић је додала да је у међувремену Косову дат државни позивни број, установљени су "погранични" пунктови, испоручена је српска имовина, исељене су институције Србије и све је предато под надлежност косовским институцијама, убијен је Оливер Ивановић, нападнут је и ухапшен шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић...

Санда Рашковић Ивић је позвала председника Србије Александра Вучића да парламенту на посебној седници изложи своје виђење решавања питања Косова и Метохије, уместо да „кукумавчи и оцрњује опозицију“ на конференцијама за новинаре.

„Крајње је време да Вучић храбро, мушки и државнички изађе пред изабране представнике народа у Скупштини Србије и саопшти нам своје виђење, па да ’знамо судбу, и све сто нас чека’ и да о томе људски поразговарамо“, навела је Санда Рашковић Ивић.  

Потпредседница странке Вука Јеремића додала је да је Вучић пре више од годину дана позвао на „унутрашњи дијалог о Косову“, али је свако, укључујући и владике Српске православне цркве, ко се усудио да изнесе другачије мишљење од његовог био изложен увредама и линчу у медијима под контролом напредњачког режима.  

„Истовремено, Вучић и премијерка Ана Брнабић не престају да шокирају јавност својим изјавама. Председник Србије је рекао да ’на Косову немамо ништа и бићемо срећни ако добијемо и један метар’, а премијерка да је ’Косово било Србија и свако инсистирање да оно у Србији остане представља кршење компромиса“, навела је Санда Рашковић Ивић.