Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Тражимо одлагање избора и формирање прелазне владе

Санда Рашковић Ивић: Тражимо одлагање избора и формирање прелазне владе

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да опозиција захтева одлагање избора, како би фер изборни услови важили девет месеци пре изласка грађана на биралишта, као и формирање прелазне владе која би омогућила такве услове и гарантовала спровођење договореног.

„Тражимо споразум по којем би фер изборни услови важили девет месеци од дана потписивања тог документа. У прелазној влади би сваким министарством управљали коминистри. Ми сматрамо да је Србија у хладном грађанском рату и да ствар само што није експлодирала. Зато је потребно ресетовање стања у друштву, а власт има и нож и погачу“, рекла је Санда Рашковић Ивић Радиотелевизији Србије.

Санда Рашковић Ивић је навела да су представници Савеза за Србију тај предлог недавно у Београду пренели делегацији Европског парламента, која га је „примила к знању“.

„Они су то саслушали са врло великом пажњом, нису одбили то као предлог, нису се везивали за одређене датуме и нису рекли да би изборе требало одржати у марту, априлу или мају. Ствар ће се наставити у децембру“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је истакла да „Србијом владају страх и медијски мрак“.

„Чак ни РТС није објавио да је узбуњивач из ’Крушика’ Александар Обрадовић у притвору и да је био ухапшен јер је обелоданио аферу о нелегалној препродаји оружја у којој су виновници били Бранко Стефановић и његов син, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, који је ушао у сукоб интереса“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је додала да је Небојша Стефановић „власник упитног доктората и дипломе“.

„Такав човек је шеф радне групе за фер и поштене изборе. То је као да кози дате да чува купус. Ми тој кози не верујемо“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је истакла да се најискреније залаже за бојкот, јер је „власт све обесмислила“ и јер на телевизијама са националном фреквенцијом, осим врло ретких изузетака, готово да нема политичких дебатних емисија.

„Председник Народне странке Вук Јеремић није позван на РТС од оснивања странке, као да му је то забрањено. Јеремић је био председник Генералне скупштине УН и квалификовао се за УН, а не може да се квалификује за гостовање на РТС-у. Он би сигурно би имао шта да каже“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је оценила да је власт најавила измене Закона о референдуму и народној иницијативи како би „лакше предала Косово и Метохију“.