Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Бојкот је жртва која ће уродити плодом ако останемо чврсти

Санда Рашковић Ивић: Бојкот је жртва која ће уродити плодом ако останемо чврсти

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је бојкот избора „врста жртве, али и чистилишта, и да ће остати само најтврђи“, а да, ако опозиција издржи и буде чврста, може уродити плодом тако да се „систем се уруши сам од себе“.

„Немогуће је да се изборни услови до гласања промене. Да све стане, то би било као у неком сну, као нека утопија… то је немогуће", рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић је рекла да је улога најављеног доласка у Београд представника европских парламентараца Едуарда Кукана и Кнута Флекенштајна појачање притиска.

"Они ће вероватно учинити нешто да се ситуација побољша, да не буде више овако у парламенту… Флекенштајн, Кукан и Дејвид Мекалистер су тројка која је средила Македонију, и гураће нас на исти начин на који су гурали Македонце, да се укључимо у изборе", оценила је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је додала да ће тројица дипломата, пошто су се већ показала у Македонији као они који решавају проблеме, доћи у Србију да опозицију приволе и мотивишу да изађе на изборе.

"Али ми смо донели одлуку и не верујем да ће се она променити", истакла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је рекла да је јучерашњи сусрет посланика са Мекалистером био дипломатски састанак са дипломатским старим лисцем, који их је учтиво саслушао, дао неке недвосмислене поруке, али да је ипак добро што се тај дијалог догодио.

Потпредседница Народне странке је подсетила да је председник Србије Александар Вучић пре неколико месеци рекао да и ако пет милиона грађана протестује на улицама градова Србије, неће испунити ниједан захтев, али се сада ипак разговара.

„Нема, међутим, шансе да се ти захтеви испуне“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је навела да је Мекалистер дошао да опозицији пренесе поруку да би требало изаћи на изборе и да ће тако „изиграти демократију у Србији, а суштина је да он опозицију не гура ка изборима јер жели да Србија буде заиста демократска земља“.

"Да је тако ни он, ни део ЕУ не би подржавали један од последњих аутократских режима, не би подржавали Вучића, а они га јасно подржавају", рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Вучић је обећао испоруку Косова, треба да добије све политичке актере и на изборима и у парламенту, па макар и не гласали за неко решење које је он са странцима за Косово смислио, а ми не желимо да дамо легитимитет нечему што би било противуставна радња“, додала је потпредседница Народне странке.