Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Бојкот мора бити тоталан, у Шапцу и Параћину играју руски рулет

Санда Рашковић Ивић: Бојкот мора бити тоталан, у Шапцу и Параћину играју руски рулет

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да бојкот предстојећих избора „мора бити тоталан и на свим нивоима“, а да на то неће много утицати одлука о изласку на локалне изборе челника Шапца и Параћина, где има укупно 100.000 бирача, док их је у целој Србији шест милиона.

„Они су погрешили и играју руски рулет, јер шта ће се догодити ако тамо ипак победи СНС, што је врло лако могуће, јер ће напредњаци у тим градовима концентрисати јаке снаге, и која ће тада порука бити послата“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић је додала да градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу „смета Сандокан у Шапцу, а не смета му Сандокан на челу Србије, односно Александар Вучић, који ће бити на свим листама за републичке и локалне изборе“.

„Народна странка је показала максимално поштовање принципа и дате речи. Ми смо рекли да ћемо бојкотовати изборе на свим нивоима и распустили смо шабачки одбор, који је сматрао да би требало изаћи на локалне изборе у Шапцу“, рекла је Санда Рашковић Ивић.  

Потпредседница Народне странке је поводом Вучићеве изјаве да ће одбити решење које ће му странци предложити за Косово и Метохију рекла да председник Србије „од свега увек прави психодраму“.

„Вучић је рекао ’нисте хтели мој предлог’, а он тај свој предлог није ни изнео пред парламент. Говорио је стидљиво о разграничењу, али није рекао шта је разграничење. На крају је све то стало јер је видео да му неће проћи, а није му прошло јер су скочили народ и Српска православна црква. Вучић није хтео нити имао снаге да иде против цркве, а мислио је да ће му разграничење проћи као што му је прошло отимање пензија“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је поводом догађаја у Црној Гори рекла да црногорска власт и Мило Ђукановић „нису смели“ да донесу Закон о слободи вероисповести, а да је и Вучић могао да нађе начина и дипломатских средстава да се то спречи, јер није реч само о СПЦ, него и о српском народу, који чини трећину становништва у тој суседној држави.

„Када људима дирнете у идентитет, онда они реагују јако бурно, јер нису само Срби у молебанима, него и многи који се изјашњавају као Црногорци и чланови су ДПС-а, али им је било тешко да цркве узима држава па их даје невладиној организацији каква је та наводна црква Мираша Дедејића“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је навела да је могуће решење да се закон повуче и да то „не би била никаква срамота“.