Народна странка

Санда Рашковић Ивић за Блиц: Народна странка држи реч, бојкотоваћемо изборе

Санда Рашковић Ивић за Блиц: Народна странка држи реч, бојкотоваћемо изборе

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је да се Народна странка определила за бојкот још прошлог августа и дала реч грађанима, а да су изборни услови данас много гори него у време проглашења бојкота.

"Прекидати бојкот у време када су огољено укинуте слободе и демократија и још у времену када епидемија хара, било би неодговорно и наопако“, рекла је Санда Рашковић Ивић у интервјуу листу „Блиц“.

Она је истакла да је на сцени за време ванредног стања била "вулгарна функционерска кампања једног човека, шефа државе".

Санда Рашковић Ивић је оценила да Покрет слободних грађана има легитимно право да промени мишљење и да одустане од изласка на изборе.

"По мени, чине грешку, јер разбијају јединство опозиције, а чак и да уђу у скупштину, тамо ће бити непримећени статисти који неће ни на шта моћи да утичу, а даће привид демократије Вучићевом режиму", навела је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је рекла да се усуђује да каже да ће "Сергеју (Трифуновићу), који је глумац раскошног талента, навикао на водеће улоге, тешко пасти да буде скупштински статиста или максимално епизодиста".

Поводом штрајка глађу председника Двери Бошка Обрадовића и посланика тог покрета Ивана Костића, Санда Рашковић Ивић је рекла да је очекивати од председника Србије Александра Вучића "да зарад спаса живота колега Обрадовића и Костића отвори медије за опозицију и престане са функционерском кампањом - фикција".

"Саветујем посланицима Обрадовићу и Костићу да 'не показују слепом и не говоре глувом', да мисле на то колико ће, ако се не дај Боже, лоше заврши, недостајати својој деци, супругама, родитељима, браћи и сестрама, пријатељима, свима којима су драги. Мени је стало до та два човека, зато ово и говорим", рекла је Санда Рашковић Ивић.

(Бета)