Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучићу се сада жури на изборе, јер ће се на јесен видети сва пропаст

Санда Рашковић Ивић: Вучићу се сада жури на изборе, јер ће се на јесен видети сва пропаст

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да се режиму жури да одржи изборе што пре, јер се плаши да ће се за неколико месеци видети сва беда, немоћ и пропаст привреде и здравственог система, и колико је власт лагала.

„Председнику Србије Александру Вучићу се бескрајно жури да одржи изборе до лета и зато укида ванредно стање нагло и на брзину, као да је најбољи лек и најбоља вакцина против ковида-19 Вучићева намера да распише изборе за 21. јун“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Санда Рашковић Ивић је навела да јавност није добила ниједан релевантан одговор на питање како ће изгледати предизборна кампања, како ће бити организовани аутобуси са људима који дају пордршку, митинзи на отвореном и у затвореном и да ли ће се држати дистанца од два метра, а људи скандирати са маскама и рукавицама.

„Реч је о огромном страху да се избори одложе за јесен и касније, иако нам озбиљни епидемиози, и светски и наши, кажу да на јесен можемо да очекујемо нови талас болести и вируса који би могао да буде озбиљнији и тежи од првог“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је навела да је 400.000 грађана Србије за које власт тврди да је дошло из иностранства тамо „радило на црно и да ће они у Србији бити незапослени“.  

Санда Рашковић је навела да су „бакљаде срамота и фашистоидни начин изражавања моћи, који режим подржава и режира“.