Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Гашићев кум незаконито постављен за управника дома за малолетнике у Крушевцу

Санда Рашковић Ивић: Гашићев кум незаконито постављен за управника дома за малолетнике у Крушевцу

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да вршилац дужности Васпитно-поправног дома у Крушевцу Иван Мијаиловић обавља тај посао незаконито и противно решењу Управног суда у Крагујевцу, који је утврдио да Мијаиловић нема потребне квалификације и да је добио посао мимо закона.  

„Мијаиловић је венчани кум директора Безбедносно-информативне агенције Братислава Гашића и члан Главног одбора СНС-а. Мијаиловић је саслушаван и у процесу оптуженима за пребијање Борка Стефановића у Крушевцу. Да ли га можда, као организатора и виновника целе ствари, квалификује да противзаконито буде управник и да се погазе право и правда“, рекла је Санда Рашковић Ивић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Санда Рашковић Ивић је навела да је Мијаиловић завршио Факултет одбране и заштите 2003. године, а у међувремену је био „избачен из МУП-а и осуђен због неких малверзација“ да би као Гашићев кум дошао на место в.д. управника поправног дома за малолетнике у Крушевцу, без потребних квалификација и радног стажа „у одговарајућој високој стручној спреми“.

„Мијаиловић је лажирао потврду коју му је издао адвокат Петровић из Ниша, који је заступао Гашића када га је Агенција за борбу против корупције теретила за сукоб интереса. Мијаиловић је донео потврду адвоката да је волонтирао у тој адвокатској канцеларији као адвокат. Као што ја као психијатар не могу да оперишем, не може ни неко ко је завршио факултет цивилне одбране да волонтира у адвокатској канцеларији, нити се волонтирање које није уведено у радну књижицу може третирати као нормалан радни стаж“, рекла је она.

Санда Рашковић Ивић је додала да се Мијаиловић пријавио на конкурс за стално радно место управника дома, на којем је он имао и противкандидата.

„Изабран је Мијаиловић, наравно, а противкандидат је уложио жалбу. Жалбена комисија је дала за право Мијаиловићу, али се противкандидат жалио Управном суду у Крагујевцу, који је пресудио да је управник дома добио посао мимо закона и без потребних квалификација. Тиме је поништено решење жалбене комисије Владе Србије“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је навела да је, међутим, министарка правде Нела Кубуровић својим потписом формирала нову комисију која се потпуно сагласила са оним што је рекла стара комисија и пренебрегла налаз и мишљење Управног суда у Крагујевцу.

„Које квалификације има Мијаиловић да му и министарка правде држи страну? Народ о оваквим случајевима има изреку да је на такмичењу птица певачица победио гавран, јер му је стриц био у жирију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.