Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Палма пред Дачићем подводио девојке Италијанима у Јагодини

Санда Рашковић Ивић: Палма пред Дачићем подводио девојке Италијанима у Јагодини

Потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма 2011. године у Јагодини у присуству председника СПС-а Ивице Дачића подводио девојке почасном конзулу Србије, професору Роберту Вералдију.

„То ми је испричао Вералди и све се догодило пред сам крај мог мандата у Риму. Палма је позвао у Јагодину групу Италијана у којој су били Вералди, градоначелник Пескаре и неколико пословних италијанских људи, како би испитали могућности да инвестирање. Вералди ми је рекао да је био присутан и Дачић и да су дошле плесачице без гаћица“, рекла је Санда Рашковић Ивић у емисији „Утисак недеље“ на телевизији Нова С.

„Оне су плесале и Палма је му је пришао (Вералдију) и питао га коју је изабрао, а он (Вералди) је рекао ’не хвала, нисам заинтересован, нисам изабрао никога’. Палма је на то са згађеним изразом лица нешто рекао преводиоцу, који је после пренео Вералдију да је Палма рекао ’ово је педер, нећу с њим да имам посла’“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да „Палми то није било довољно“, него је професору Вералдију послао голишаву девојку у собу, која га је чекала гола када је ушао у собу, а он ју је замолио да изађе.

„Сутрадан Палма није хтео да седи поред нашег почасног конзула и рекао је да он не може да седи поред хомосексуалаца“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је су италијанску делегацију у Јагодини чинили интелектуалци у четрдесетим годинама, озбиљни и ожењени људи „који су у сваком погледу морално и интелектуално на свом месту“.

Санда Рашковић Ивић је навела да не може да каже да ли су девојке које је помињао Вералди пунолетне или малолетне, али да је „свакако реч о подвођењу и проституцији, јер се нико није упознао у бару и на журци, него су оне доведене да би анимирале госте из иностранства“.

„Не знам да ли је педофилија код Палме заиста постојала, али оно што је постојало је подвођење, а Палма је један од стубова режима и то се данас види боље него икада“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Врло је важно да се цела прича о подвођењу малолетница истера до краја и ово није питање политике, него људскости, јер су ови људи почели да нам улазе у куће и отимају женску децу за харем и зато се Сбија оволико ускомешала“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да се жртвама не могу да понудити апанаже или запослења „које оне можда добијају за ћутања и послушност, али им се може понудити слобода и да се не осећају као робље“.

„Ако су силовање могле да пријаве глумице које су биле деца када су силоване у школи Мирослава Алексића, ако је могла Данијела Штајнфелд да проговори о Браниславу Лечићу, онда би и оне требало да проговоре, али с тим да се сведоци и жртве максимално заштите“, закључила је Санда Рашковић Ивић.