Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Вучић води корона кампању

Санда Рашковић Ивић: Вучић води корона кампању

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је председник Двери Бошко Обрадовић прибегао штрајку глађу да би нешто учинио, да не би седео и чекао, да би био проактиван, али да штрајк неће уродити плодом.

„Саветовала бих га људски да прекине штрајк зарад своје породице и људи који га воле“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Све захтеве које је Обрадовић поставио потписали би сви из Народне странке, а његов штајк глађу је легитиман, али то је јако опасно. То може да доведе до фаталног исхода, и то је чак и врста самоубиства, осим ако Александар Вучић не покаже своју душевност и испуни свих пет захтева“, додала Санда Рашковћ Ивић.

Санда Рашковић Ивић је изразила сумњу да ће се то и десити јер се у претходна два месеца одвијала "функционерска кампања једног човека без преседана – корона кампања“

"Обрадовић је томе прибегао да би нешто учинио, да не би седео и чекао, да би био проактиван, али у политици треба бити промишљен и понекад умети и сачекати неки погодан тренутак", рекла је Санда Рашковић Ивић, и додала да не би волела да лидер Двери то плати животом.

Говорећи о изборима, она је рекла да избори нису ни здравствено безбедни, а поготово не у погледу демократичности друштва.
"Одржавање избора у времену у којем епидемија још увек постоји је злочин према здрављу становништва", истакла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је рекла да не разуме одлуку Покрета слободних грађана да „у пет до 12 у овим условима излазе на изборе“.

"Не мислим да је то добар избор ни за ПСГ, ни за будућност Србије, а ни за кохезију опозиционог блока. Ако и буду имали посланичка места после избора, њих ће бити мало и статираће у кукурузу, ништа неће моћи да промене, евентуално изведу перформансе, али скупштина је већ такав ријалити да - ријалити на ријалити није потребан", сматра Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је, поводом кампање за бојкот избора, рекла да неће бити организовани скупови док траје епидемија.

„Грађанима ћемо се обраћати преко друштвених мрежа или медија где је то могуће. То наравно није довољно, јер да бисте ушли у сваку кућу морате да будете присутни у великим медијима, а ми ту прилику немамо“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је истакла да су сада околности много горе него када је бојкот проглашен или два, три месеца пре увођења ванредног стања.

"Као држава смо се потпуно урушили, не видим ниједну ствар која би могла да испуњава критеријуме да се изађе... Деловаћемо заједнички и прича да Савез за Србију не постоји није тачна. СЗС постоји и деловаће и надаље, водећи рачуна пре свега о здрављу грађана и њиховој безбедности", закључила је Санда Рашковић Ивић.