Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Бахата и безосећајна Биљана Поповић Ивковић да одступи са функције

Санда Рашковић Ивић: Бахата и безосећајна Биљана Поповић Ивковић да одступи са функције

Потпредседница Народне странке и народна посланица Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да би државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић требало да одступи са функције јер није достојна да ради тај посао због бахатог и безосећајног односа према Игору Јурићу, оцу убијене девојчице Тијане Јурић.  

„Она је њему другим речима поручила ’зашто ниси чувао своје дете и водио ћерку за руку’. Тако сам ја то прочитала и тако је то прочитала већинска Србија. То је превршило сваку меру. Грађани од државне секретарке МУП-а очекују заштиту и утеху, а не да их прозива за несрећу коју су доживели“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Нова С.

Биљана Поповић Ивковић питала је недавно Јурића у телевизијској емисији „где је био када му је ћерка убијена“.

Санда Рашковић Ивић је поновила да председнику Србије Александру Вучићу одговара да избори буду одржани 21. јуна, јер још постоје одјеци његове „корона кампање и спаситељске ауре“, и додала да власт не сме да одложи изборе за јесен јер ће се тада видети колико је привреда пропала и колико се људи вратило из иностранства и сада немају посао у Србији.

„Дељење новца, прво по 4.000 динара а онда и по 100 евра јесте нека врста куповине гласова. Неки кажо да Вучић даје новац, као да даје из свог џепа и уштеђевине своје породице. Он нама даје паре које су већ узете и које ћемо ми вратити“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић, која је психијатар и професор на Високој здравственој школи струковних студија у Београду, рекла је да „функционерска кампања коју води Вучић ремети моћ расуђивања“, и додала да је председник Србије и СНС-а „поставио себе као спасиоца и не само да вади дете из снега у Фекетићу и спасава поплављене у Обреновцу, него и спасава од короне, седа у авион, дели маске и респираторе“.

„Држање Вучића је непримерено  и утиче на ментално здравље, јер није у реду када председник државе каже да ће људи падати као снопље и неће бити довољно гробаља, а претходно је било ’не може нам вирус ништа, јачи смо од природе’, па је онда уведено ванредно стање и било је ’падаћете мртви’. То је клацкалица и људи нису стигли да обраде толике промене“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Народне странке је додала да је тврдња „да смо недисциплинован народ и да нам је потребна чврста рука“ окривљавање народа и манипулација, јер је власт имала два месеца времена да се припреме за епидемију вируса корона.

„Показало се да су грађани слушали када су донете строге мере и није било никога на улицама. Било је мало конфузије, јер је власт прво затворила школе, па тек 15 дана касније кладионице и кафане“, подсетила је Санда Рашковић Ивић.

„Вучић се прво клиберио 26. фебруара, а онда је застрашивао грађане. У његовом мишљењу и раду нема ниједне нити сигурности и конзистентности“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да су се немачка канцеларка Ангела Меркел, енглеска краљица Елизабета и премијерка Новог Зеланда Џасинда Арден грађанима обраћале са великим опрезом, материнском бригом и великом охрабрењем и није било ниједне речи застрашивања, док је Вучић застрашивао грађане Србије.