Народна странка

Санда Рашковић Ивић: Радници животима плаћају грешке система

Санда Рашковић Ивић: Радници животима плаћају грешке система

Погибија два радника која су јутрос изгубила живот на градилишту  “Београда на води” најстравичнија је опомена свим надлежним да је последњи тренутак да се уреди државни  систем и заштите људски животи, рекла је потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић.

Она је указала и на трагедије које су се на градилиштима Србије догодиле током овог месеца.

“За последњих десет дана на градилиштима у Србији живот је изгубило четири радника, а само срећом је такав сценарио избегнут у моменту када се рушио потпорни зид на Коридору 10. У три од четири наведена случаја радници на градилиштима радили су "на црно", међу њима и херој са Кошара, факултетски образован Небојша Туровић”, рекла је Санда Рашковић Ивић и додала “У овом тренутку јасно је да  нико у држави не контролише изградњу грађевинских објеката који се граде без дозволе и који су највећа опасност да се овакве трагедије понове".

Наведене стравичне чињенице указују да је државни систем, који би требало да гарантује безбедност на раду,  потпуно уништен, да не постоји контрола над тиме ко у Србији и шта гради и да се цена таквог хаоса плаћа људским животима.

Управо због тога, Народна странка тражи оставку министра за рад, борачка и социјална питања као и оставку министарке грађевине и саобраћаја.