Народна странка

Народна странка Раковица: Тешмановић изабран за председника општинског одбора

Народна странка Раковица: Тешмановић изабран за председника општинског одбора

Општински одбор Народне странке Раковица одржао је седницу скупштине на којој је за председника изабран адвокат Урош Тешмановић, а за потпредседнике су изабрани лекарка Мирјана  Златковић Швенда и приватни предузетник Зоран Стојменов. Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседници Мирослав Алексић и Здравко Понош, који је и повереник за Београд, и потпредседник Извршног одбора Никола Лакић.

Јеремић је рекао да је Главни одбор Народне странке донео одлуку по питању сарадње са организацијама које су изашле на изборе 21. јуна, и да се она неће мењати.

„Партнери Народне странке у борби за боље изборне услове могу бити само организације које су, као и ми, бојкотовале лажне изборе. Они којима је било добро и на јунским ’изборима’, не могу се кредибилно залагати за нешто боље претећи бојкотом, јер су већ показали да на то нису спремни“, рекао је Јеремић.

“Да се пластично изразим - онај који је издао једном, издаће поново, ту нема дилеме”, навео је Јеремић.

Јеремић је додао да ће ванредни парламентарни највероватније избори бити одржани 2021. године, јер ће се стање у Србији погоршати и „популарност режима ће нагло кренути низбрдо“.

„Пред Србијом су веома тешки месеци и режиму ће, и поред готово апсолутне контроле медија, бити немогуће да прикрије катастрофу. Власт ће пожурити на изборе када схвати да ће у наредних годину до две путања њене популарности само ићи надоле“, рекао је Јеремић.

Јеремић је истакао да је Народна странка зато почела да се спрема као да ће изаћи на изборе, а коначну одлуку донеће када буде познато какви ће бити изборни услови.

„Ми у својим редовима имамо честите људе, професоре, лекаре, раднике, занатлије, адвокате, а против нас је изборна машинерија професионалних превараната који не презају од употребе насиља. Зато морамо добро да се спремимо и да имамо довољно људи да одбранимо изборни резултат на сваком бирачком месту и на свакој бирачкој кутији“, рекао је Јеремић.

Урош Тешмановић рођен је 1977. године у Београду, где је завршио Правни факултет Универзитета у Београду са просечном оценом 9,42. Од 2002. године до 2006. године био је приправник, а потом и судски сарадник у Првом општинском суду у Београду. Положио је правосудни испит са одликом 2004. године, а 2007. године радио је у Банци Поштанска штедионица. Од 2008. године уписан у Именик адвоката Адвокатске коморе Београда, где и данас има своју адвокатску праксу. Члан je Народне странке од оснивања. Ожењен je, отац троје деце.

Јеремић је рекао да је Народна странка „своју прву издају доживела у Раковици“, али да је „санирала штету“ тако да је данас много солиднија, стабилнија и снажнија организација него раније.

„Искрено сам се надао да ће Народна странка бити имуна на издају, али испоставило се да је то било наивно. Добро је, међутим, што нам се то догодило у овој фази, а не касније“, рекао је Јеремић.

Понош је рекао да ће се београдски одбор фокусирати на теме које су грађанима важне за побољшање свакодневног живота.

„Говорићемо квалификовано и убедљиво, јер имамо квалитетне људе који су признати стручњаци. Грађани ће се опредељивати за кога да гласају не само на основу изјава страначких лидера, него и на основу деловања странке на локалном нивоу, односно препознавања кључних проблема и нуђења решења за те проблеме“, истакао је Понош.

Алексић навео је да ће у наредих годину дана „све очи бити упрте у Београд, јер се чини да је режим могуће поразити у главном граду“.

„Немамо много времена и зато морамо много да радимо. Сигуран сам да ћемо успоставити организацију која ће бити успешна у Београду и у целој Србији“, рекао је Алексић.

Тешмановић је рекао да Народну странку у општини Раковица очекује велика борба, јер је локална организација СНС-а у тој општини међу најјачим одборима напредњака.

„Чекају нас велика искушења, али ћемо сигурно остварити добре резултате у будућности“, рекао је Тешмановић.