Народна странка

Народна странка Пожаревац: Функционер СНС-а частио оца са четири милиона динара народног новца

Народна странка Пожаревац: Функционер СНС-а частио оца са четири милиона динара народног новца

Народна странка позива надлежне органе да хитно испитају очигледну корупцију, злоупотребу службеног положаја и сукоб интереса у Пожаревцу, где је градски већник из СНС-а Томица Стојановић омогућио свом оцу Бранку Стојановићу да добије 3,8 милиона динара на тендеру Министарства просвете.

Пензионер Бранко Стојановић је основао „Консултантски центар за образовање, васпитање и спорт“ 27 дана пре него што је његов син 8. јула 2019. године именован за градског већника задуженог за просвету, а потом је у децембру прошле године на конкурсу добио готово четири милиона динара из буџета за спровођење обуке запослених у установама основног образовања и васпитања.  

Надлежни органи би морали да испитају како је фирма Бранка Стојановића добила посао обуке запослених у школама, ако је у конкурсу изричито наведено да је неопходно претходно искуство, а отац је основао фирму само 27 дана пре него што је његов син именован за градског већника.

Апсурд је да Бранко Стојановић, који је основао фирму на кућној адреси, требало да се бави обуком у школама, а сам има нижу стручну спрему од оних које би да обучи.  

Предвиђено је да обука траје два дана, од којих је један дан припрема, тако да је отац градског већа из СНС-а од државе за један дан посла добио довољно новца да у Пожаревцу купи трособан стан.

О бахатости Томице Стојановића говори и то што није пријавио своју имовинску карту Агенцији за борбу против корупције, иако је то морао да учини најкасније у року од пет дана од ступања на јавну функцију, и против њега би морао да буде покренут поступак.  

Народна странка ће тужилаштву поднети кривичну пријаву против Томице Стојановића, јер је у овом случају о којем су писали лист „Блиц“ и други медији реч о очигледној и нескривеној корупцији и непотизму.

 

Ненад Илић
председник Градског одбора Народне странке Пожаревац