Народна странка

Народна странка: Хитно исплатити накнаду за штету од поплава и утврдити одговрност надлежних

Народна странка: Хитно исплатити накнаду за штету од поплава и утврдити одговрност надлежних

Народна странка захтева утврђивање одговорности локалних власти у Книћу и Краљеву, јер нису ништа учинили да спрече катастрофалне последице поплава због којих ће многи пољопривредници у том крају ове године остати без прихода, а последице уништених ораница, окућница и путева трпеће тек ће се осетити.

Тражимо од локалних власти и државних органа да одмах почне исплата надокнада штете од поплава, наводи се у заједничком саопштењу одбора Народне странке Крагујевац, Краљево и Кнић.  

Упозоравамо јавност да је неопходно пажљиво пратити да државна помоћ не постане предмет политичких уцена и средство промоције СНС-а, што се већ више пута догодило.

Активисти Народне странке ће бити на располагању сваком грађанину коме је потребна помоћ, макар да се рашчисти све што је вода нанела.

Мора бити утврђена одговорност председника општине Кнић Мирослава Николића и градоначелника Краљева Предрага Терзића због изгубљене имовине у поплавама и губљења функције најплоднијег земљишта у следеће две године.

Позивамо директора предузећа „Србијаводе“ Горана Пузовића да одмах поднесе оставку због несавесног обављања послова који су у његовој надлежности.  

Хиљаде поплављених хектара, стотине породица које су морале да напусте своје домове, прекид железничког и друмског саобраћаја... нису последица обилних падавина, него показатељ шта се дешава када се дозволи аматерима да управљају локалним самоуправама.

Српска напредна странка не уводи само средњевековни систем управљања општинама, већ и начин живота средњег века, јер и под влашћу СНС-а, као и у средњем веку, живот поред реке зависи од погледа у небо.

Народна странка подсећа да су Николић и Терзић у марту рекли да „река Гружа више неће плавити оранице“.

Ништа, међутим, нису учинили на одбрани од поплава, осим што су се сликали поред наводних радова, давали помпезне изјаве, прикупљали политичке поене и утрошили више од 9,5 милиона динара средстава Владе Србије преко Јавног водопривредног предузећа „Србијаводе“.  

Да посао није урађен, показало се након само три месеца од “сређивања корита реке Груже”.

Било је потребно да падне „пета стогодишња киша“ у последњих неколико година, како би се показало да се, заправо, ништа не ради.