Народна странка

Народна странка Палилула: Јоксовић изабран за председника општинског одбора

Народна странка Палилула: Јоксовић изабран за председника општинског одбора

Општински одбор Народне странке Палилула одржао је изборну скупштину на којој је за председника одбора изабран Владан Јоксовић, а за потпредседнике Саша Дамњановић, Филип Трајчевски и Павле Косић.

Скупу су присуствовали председник Народне странке Вук Јеремић, потпредседник и повереник за Београд Здравко Понош, потпредседник Мирослав Алексић, генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић и потпредседник Извршног одобра Никола Лакић.

Јеремић је рекао да је Јоксовић „одиграо изузетну улогу када је београдска организација Народне странке пролазила кроз искушења“.

Јеремић је навео да је Градски одбор Народне странке Београд раније био „нажалост један од најпроблематичнијих делова“ странке и да се у њему „догађало све оно лоше због чега пристојан свет данас окреће главу од политике – неискреност, хвалисање, манипулација, подметања, ароганција, агресија, мобинг, спремност на све зарад остваривања индивидуалне користи...“.

„Сада је атмосфера у београдском одбору битно другачија, створен је тим на челу са потпредседником Народне странке Здравком Поношем, уз кога су и шефица одборничке групе Народне странке у градском парламенту Марина Липовац Танасковић и адвокати Владимир Гајић и Милош Павловић“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да је власт предајом електроенергетског система на северу Косова и Метохије заједничком систему самопроглашеног Косова и Албаније учинила крупан корак ка утврђивању независности тог ентитета, а да то покушава да прикрије „кловновским гафовима“ премијерке Ане Брнабић и других званичника.

„Та предаја ће се догодити у понедељак, а власт о томе не проговара ни реч. Док замајавају јавност, руши се све – суверенитет Србије, здравство, образовање, систем одбране…“, рекао је Јеремић.
Јеремић је истакао да је електроенергетски систем на северу Косова и Метохије био у систему Електропривреде Србије и после 1999. године, када је на територију наше јужне покрајине ушао НАТО, а да ће од понедељка бити у заједничком систему самопрограшеног Косова и Албаније.

„Кажу да је то договорено кроз дијалог у Бриселу, али исто тако је договорена и Заједница српских општина (ЗСО), па од ње нема ништа већ седам година. Власт даје део по део суверенитета Србије над Косметом да би на крају остао само потпис Београда којим ће се омогућити чланство Приштине у УН“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да власт истовремено оптужује њега да је као министар спољних послова питањем Међународном суду правде предао Косово, и истакао да је истина управо супротна – захваљујући мишљењу тог суда, искључиво од потписа Србије зависи да ли ће такозвано Косово постати члан УН, и да се Приштина зато по том питању налази исто где је била и пре десет година, када је мишљење објављено.

Јеремић је рекао да је рад Удружене опозиције Србије „готово у потпуности паралисан“, јер неки од партнера Народне странке желе да уведу у јединствени опозициони фронт оне којима је председник Србије Александар Вучић омогућио да прикупе потписе за изборе одржане 21. јуна, односно оне који су „шуровали са Вучићем и који ће шуровати опет“.

„За Народну странку је неприхватљива сарадња у борби за боље изборне услове са онима којима су услови били довољно добри и 21. јуна. То је не само вредносна већ и прагматична ствар – не можемо се изборити за боље услове ако су у нашем тиму и они за које се зна да ће сигурно изаћи на изборе, јер то смањује наш преговарачки капацитет. Ко је једном издао, издаће опет“, рекао је Јеремић.

„Зато позивамо све оне са којима смо бојкотовали изборе: хајде да останемо заједно, немојмо се делити. Но, одлука је на њима, не можемо их присиљавати. Они тренутно вагају између партнерства са Народном странком са једне, и партнерства са Ненадом Чанком, ДСС-ом, ПСГ-ом и њима сличним са друге стране. Зато је паралисан рад Удружене опозиције Србије, и то се неће променити док се наши партнери не буду определили“, додао је Јеремић.

Јеремић је истакао да Народна странка ради у „високом ритму“ и гради страначку инфраструктуру широм Србије како би, у случају да изађе на изборе, могла да одбрани изборни резултат и спречи крађу, а одлуку о учествовању на изборима донеће када буду познати услови.

Понош је истакао да Народна странка нуди три ствари – правду, компетентност и спречавање крађе народног новца из буџета.

„У данашњој Србији неправда се среће на сваком кораку, од регистровања аутомобила, преко грађевинских дозвола до лекарских прегледа, јер је све криминализовано и корумпирано. У данашњој Србији влада ендемске некомпетентност, поред зле намере и криминала. Ми имамо компетентне људе, остварене у својим професијама, од ауто лимара до професора универзитета. Народна странка ће спречити крађу новца из буџета. Ми не крадемо и наш циљ није власт ради крађе, него хоћемо да променимо систем“, рекао је Понош.

Алексић је навео да ће наредне две године у Србији бити тубулентан период и да ће то бити време у којем ће власт доживети нокаут, а да су „у Београду можда и највеће шансе да се режим смени“.

„Морамо много да радимо да бисмо били у стању да одбранимо изборни резултат и надам се да ћемо до половине следеће године бити спремни да изађемо на изборе и да ћемо славити победу на првим следећим изборима на којима ћемо учестововати“, рекао је Алексић.

Јоксовић је рекао да је његов циљ победа на Палилули и преузимање одговрности за вођење те општине.

„У општини Палилула живи 220.000 људи и има 173.000 бирача. Палилула је друга општина по величини, одмах иза Новог Београда. Наш приоритет ће бити да дођемо до сваког домаћинства и да разговарамо са сваким грађанином. Представићемо народу наш програм и победићемо на изборима“, рекао је Јоксовић.