Народна странка

Народна странка осуђује насилно хапшење опозиционог посланика Небојше Медојевића

Народна странка осуђује насилно хапшење опозиционог посланика Небојше Медојевића

 

Народна странка најоштрије осуђује насилно привођење Небојше Медојевића, председника Покрета за промјене и једног од лидера Демократског фронта најјаче опозиционе групације у Црној Гори, само због јавно изнесених ставова а без конкретног кривичног дела. Уз све то,  Медојевић је и противправно лишен слободе, јер претходно није донета одлука о одузимању његовог посланичког имунитета. Такође, најављено је и будуће хапшење још једног од лидера ове коалиције, Милана Кнежевића.

Оваквим својим поступцима режим у Подгорици, који је већ скоро тридесет година несмењив и по томе јединствен у Европи, показује да му вредности какве су људска права, политичке слободе или независност државних институција, не спадају у приоритете. У много чему, он и поставља негативне трендове, које нескривено усвајају, читава генерација балканских политичара, који теже апсолутној и неограниченој власти.

Народна странка, овим путем пружа подршку ухапшеном Медојевићу и Демократском фронту и позивамо Владу Републике Србије да  као блиска Влади Црне Горе, осуди овакав напад на демократију и затражи ослобађање овог посланика, као и обустављање свих монтираних судских поступака који режим Мила Ђукановића спроводи против опозиционих политичара и политичких представника српског народа у Црној Гори.

Чедомир Антић,
Члан Политичког савета Народне странке