Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Кнић

Народна странка: Основан Општински одбор Кнић

Народна странка основала је Општински одбор у Книћу. На оснивачкој скупштини је за председника одбора изабран Радоје Цветић, док су за потпредседнике изабрани Милић Миловић и Ђорђе Милојевић.

Скупштини су присуствовали и први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић, председник Извршног одбора Владимир Добросављевић, потпредседник Извршног одбора Лазар Ђуровић, члан председништва Јован Нешовић, као и повереница за Градски одбор Народне странке Крагујевац др Гордана Шошић.

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић истакао је да је Народна странка формирана да би променила стање у Србији.

„Режиму Александра Вучића одговара овакво стање у држави, где нема демократчности, јер је власт приватизовала државу. Морамо се борити против диктаторског режима који у последње време поприма и одлике фашизма“, рекао је Алексић подсећајући на улогу полиције која је хапсила опозиционе активисте током избора у Лучанима.

Он је изјавио да власт „не води државу, већ само кампању“.

„Власт очигледно не зна да ради свој посао. Потпуно су разорили институције, као и локалне самоуправе, изборни закон је унакажен без демократских и фер услова за њихово одржавање. Врхунац је то што је држава срасла са организованим криминалом који и управља државом”, казао је Алексић и додао да је Вучић спреман да прода и, самим тим, изда Косово и српски народ само зарад што дужег опстанка на власти.

Председник ИО Владимир Добросављевић истакао је да промене нису могуће без политичке организације односно странке.

“Имамо потпуну инстументализацију државе и државних ресурса, црне и сиве зоне економије, безбедносних структура. Власт на Србију гледа као на плен који треба опљачкати и освојити”, изјавио је Добросављевић.

Он је упоредио председника Србије са председником Црне Горе Милом Ђукановићем.

“Незасита глад и похлепа је оно што одликује београдски, али и подгорички режим”, рекао је Добросављевић и позвао чланове и симпатизере странке да се “заједно боримо против таквог режима”.

Потпредседник ИО Лазар Ђуровић рекао је да је Народна странка вероватно најјача чланица Савеза за Србију.

“Имамо задатак да будемо најјача странка и у Србију и на тај начин будемо носиоци промена и смене овог погубног режима. Да смо на добром путу види се у сталним нападима на нас од стране режима преко својих таблоида”, изјавио је Ђуровић.

Јован Нешовић, члан председништва, осврнуо се на масован одлив младих из Србије.

“Процена је да ће следеће године из Србије отићи 100 000 људи на којима почива будућност једне државе. Тиме ризикујемо да нас једнога дана замене мигранти”, упозорио је Нешовић.

Он је навео да је грађанима свакодневно угрожена безбедност због криминалних обрачуна,

“Власт је та која подстичне насиље да би лакше контролисала грађане и, када дођу избори, од народа купили глас”, рекао је Нешовић.

Новоизабрани председник ОО Кнић Радоје Цветић истакао је да становници Кнића, као ни грађани Србије “не смеју да погну главе и трпе несрећну напредњачку власт, већ да се боре против ње”.

“У наредном периоду ћемо радити на јачању и ширењу странке. Народну чине квалитетни, образовани и поштени људи који се максимално труде да допринесу бољој будућности српском становништу”, поручио је Цветић.