Народна странка

Народна странка: Основан Општински одбор Чукарица

Народна странка: Основан Општински одбор Чукарица

Народна странка основала је Општински одбор Чукарица. Оснивачка скупштина је за председника одбора изабрала правника Александра Тодоровића, а за потпредседнике Сашу Богићевић, Весну Ђорђевић и Зорана Марковић.

Скупштини су присуствовали потпредседници Народне странке Синиша Ковачевић и Никола Јованоцић, члан политичког савета Народне странке Чедомир Антић, као и члан председништва адвокат Владимир Вучинић.

Потпредседник Народне странке и драмски писац Синиша Ковачевић истакао је важност фер услова изборног процеса.

„Какви ће то избори бити када ћете моћи да гледате Вучићев лик на пет националних телевизија? Ако ће бити фер, ако ће дијаспора добити право гласа, ако ћемо имати приступ финансијама и медијима онда можемо да изађемо на изборе“, рекао је Ковачевић.

„Ово је време куге. Држава се урушава, нестају границе, одлазе млади. Морамо очистити задах неслободе који се раширио по Србији. Не дајмо овој прелепој земљи да пропадне“, поручио је Ковачевић

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић подсетио је да СНС више никад неће победити у Београду. 

„Вучић најављује изборе јер је у паници од Савеза и недавног протеста у Београду. Прихватићемо ванредне изборе, али само ако су фер и поштени. У супротном, нека на изборе иде са лажном опозицијом, ЛДП и СРС и нека се са њима играју демократије“, рекао је Јовановић и додао да сва истраживања јавног мњења показују пад популарности СНС-а.

Он је подсетио да Народна странка „нема медије, али има истину“ коју радом на терену мора пренети до грађана.

„Морамо да укажемо на проблеме које не само да нису решили, веч и направили нове. Такав је случај са превозом и радницима ГСП-а, са безбедношћу, дивљом депонијом и дивљом градњом, канализацијама, мањком школа“, рекао је Јовановић и апеловао на владајуће органе да престану да шире мржњу и владају насиљем.

Он се осврнуо и на протест у Београду.

„Уплашили су се масе људи која је спремна за промене. Очекивали су две хиљаде људи, а било је седам пута више и то без промовисања протеста у медијима и без страначке организације“, рекао је Јовановић.

Новоизабрани председник ОО Чукарица Александар Тодоровић рекао је да је Народна странка Чукарица заједно са осталим одборима „спремна за победнички воз који је кренуо суботњим протестом“.

„Неће Вучић добити следеће изборе ни на Чукарици, нити на некој другој општини, а неће га нико ни питати да нам испуни захтеве“, рекао је Тодоровић и додао да Народну странку чине „гневни људи пристојног света“ који ће победити режим знањем, упорношћу и пристојношћу.

Председник Напредног клуба проф. др Чедомир Антић истако је да морамо да негујемо традиције демократске опозиције.

 „Људи који гласају за Народну странку су со српског друштва, као што су били они који су током деведесетих гласали за демократске реформе и промене и њих је немогуће потплатити“, казао је Антић.

 „У Србији је угрожен здрав разум. Наш председник живи у измишљеном свету, а захваљујући „Пинку“ и осталим фабрикама зла, он је преселио и део народа тамо“, рекао је Антић.

Бивши судија Специјалног суда Владимир Вучинић осврнуо на Декларацију о људсим правима.

„Та декларација је, као угаоне стубове, поставила право на живот, на слободу, на политичко удруживање и право на једнакост. Данас ни телесни интегритет, ни право на удруживање није заштићено, немамо правичне судске поступке, све је то фарса. То је оно што треба да разобличимо и имаћемо пуно посла, али се морамо заједно борити против сваког кршења Декларације о људским правима“, поручио је Вучинић.