Народна странка

Народна странка: Вучић обећао смењивање Батножића, па га поставио и за управника болнице у Арени

Народна странка: Вучић обећао смењивање Батножића, па га поставио и за управника болнице у Арени

Ресорни одбор Народне странке за здравство сматра да је постављење Влада Батножића за руководиоца привремене болнице у београдској Арени забрињавајуће јер јасно указује да је СНС режиму партијско намиривање кадрова значајније од компетентне борбе против пандемије ковида-19.

Владо Батножић, који је и у јулу ове године руководио привременом болницом у Арени, познат је као човек који је као СНС кадар и директор Завода за здравствену заштиту радника Железнице Србије запослио више десетина људи по партијско-пријатељској линији и тиме се још и јавно хвалио. И поред обећања које је пре више од шест година дао тадашњи председник Владе, а данас председник Републике Србије да ће због тога Батножић бити смењен, то се није десило, већ му је указано додатно поверење да управља болницом у Арени.

Ресорни одбор Народне странке за здравство сматра да грађани Србије заслужују да их лече наши најбољи медицински радници, а не они чији је главни квалитет страначка књижица.

Заиста је тужно да, док се спроводе чистке и смењују многи стручњаци, потписници петиције “Уједињени против ковида” само зато што слободно размишљају и указују на нестручност Кризног штаба и катастрофално стање у здравству, са друге стране шампиони партијског запошљавања у руке добијају одговорност за здравље и животе грађана у овом веома озбиљном тренутку.

 

Ресорни одбор Народне странке за здравство