Народна странка

Икодиновић и Короман: Очистићемо спорт од криминала

Икодиновић и Короман: Очистићемо спорт од криминала

Председник и потпредседник Одбора Народне странке за спорт Данило Икодиновић и Огњен Короман кажу да спорт, а нарочито фудбал, мора бити очишћен од криминала, а да одговорни заврше у затвору, као што се то догодило у Румунији и неким државама региона.

“Под овом влашћу, тужилаштвом и неправдом немогуће је раздвојити спорт од криминала, а када ову власт скинемо са грбаче и када скинемо јарам с врата, то ће бити могуће и потрудићу се да избацим криминал из спорта”, рекао је Икодиновић телевизији Нова С.

Прослављени ватерполиста је, поводом навода медија блиских власти да је председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза умешан у тешке злоупотребе на царини и пљачку 640 милиона евра, оценио да је „вук појео магарца“ и да ће се све завршити тако што ће Кокеза можда „одслужити неколико месеци са наногицом“.

„Наногица није решење за људе који су проневерили огроман новац и они би требало да добију много строже затворске казне, а не наногицу“, рекао је Икодиновић.

Икодиновић је навео да се прикључио тиму Народне странке јер „жели да се лудило заустави и јер заслужујемо достојанствен живот“.

„Пришао сам Народној странци и постао председник Одбора за спорт јер сам у Вуку Јеремићу, Синиши Ковачевићу, Мирославу Алексићу и другима у странци људе који могу да донесу добро Србији у будућности“, рекао је Икодиновић.

Короман је телевизији Нова С рекао да се више од годину дана дружи са Јеремићем, у којем је препознао политичку будућност Србије, и додао да му је високи функционер СНС-а нудио функцију у Црвеној звезди или Фудбалском савезу Србије, а да заузврат престане да критикује власт, и да му је таква понуда стигла и из „државне безбедности“.

„Одбио сам јер нећу да мењам ставове и нећу да одустајем“, рекао је Короман.

Короман је истакао да „риба смрди од главе“ и да су руководиоци Фудбалског савеза Србије и руководиоци клубова највећи „карцином и проблем фудбала“.

Бивши репрезентативац и капитен Црвене звезде оценио је да „не постоји свађа“ председника Србије Александра Вучића и Кокезе и да ће се „све завршити како се њих двојица договоре“.

„Фудбалско првенство је нерегуларно, фудбал је изгубио смисао, лоповлук и корупција су присутни на свим нивоима и одговорни морају да заврше у затвору. Слободно шетају људи који су карцином фудбала, створили су фудбалски клан и уништавају спорт будућност наше деце. Тај клан чине, између осталог, врх ФСС-а, Звездан Терзић и многи који нису процесуирани за малверзације које су раније починили у клубовима“, рекао је Короман.

„Морају из фудбала да оду људи који раде против спорта, као што се то догодило у Румунији и државама региона“, закључио је Короман.