Народна странка

Народна странка обележила годишњицу поплава у Обреновцу и предложила низ мера

Народна странка обележила годишњицу поплава у Обреновцу и предложила низ мера

Народна странка обележила је данас у Обреновцу годишњицу поплава, које су у тој општини 2014. године однеле 17 живота и проузроковале непроцењиву материјалну штету.

Омладина Народне странке је, тим поводом, са моста на реци Колубари положила у воду 17 ружа, у спомен на пострадале.

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је да је скандалозно што никада није формиран анкетни одбор који би утврдио праве и системске разлоге потопа града, као и предложио мере превенције, како се то више никада не би поновило ни Обреновцу нити било којем другом граду у Србији.

„Са жаљењем констатујемо и да велики број привредника није правично и сразмерно обештећен, нарочито имајући у виду чињеницу да је за сразмере причињене штете одговоран и људски фактор, како на општинском, тако на градском нивоу“, изјавио је  Јовановић.

Јовановић је у разговору са грађанима Обреновца представио план Народне станке за ову београдску општину, који обухвата бољу саобраћајну повезаност са Београдом, санацију пепелишта, проширење даљинског грејања на територију читаве општине, као и програм подстицаја за предузетнике и младе.

У разговору са грађанима испред Народне странке су учествовали и градски повереник за и одборник Душан Раичковић, као и општински повереник Игор Васиљевић.