Народна странка

Омладина Народне странке Нови Сад: Градски новци за партијску пропаганду

Омладина Народне странке Нови Сад: Градски новци за партијску пропаганду

Преузето са портала листа "Данас".

 

Активисти омладине Народне странке извели су данас у Новом Саду перформанс раширивши испред зграде у којој је редакција портала „НС уживо“ транспарент на којем је писало „СНС уживо“, чиме су исказали уверење да је тај портал пропагандно гласило владајуће странке, а не медиј који објективно информише новосадску јавност.

Активисткиња Народне странке Мирјана Настасић рекла је да су у истој згради у којј је редакција портала „НС уживо“ и фирме „Top Work“ и „Montop HRS“ у власништву Марка Босанца Боскета, који је један од истакнутих чланова и финансијера СНС.

Потпредседник Народне странке и бивши градоначелник Новог Сада Борислав Новаковић оптужио је раније Босанца за коруптивне радње и послове са градоначелником Милошем Вучевићем.

Портал и поменуте фирме су повезане, а оснивачи су заједнички, а у Народна странка тврди да је прави власник Марко Босанац Боске.

Власница портала „НС уживо“ Сандра Миловић појављује се у спотовима СНС-а, а град је том порталу у 2018. години на конкурсу за подршку медијима доделио милион и по динара из градског буџета, само неколико месеци после оснивања.

Настасић је казала и да фирме Марка Босанца добијају бројне послове у милионским износима на тендерима за градска јавна предузећа.

На згради у којој су поменуте фирме освануо је графит на коме пише „СНС уживо бедници дани су вам одбројани“.

Настасићева је осудила исписивање тог графита и одбацила оптужбе новинара портала „НС уживо“ и Новосадске телевизије да је перформанс притисак на медије, а они су „рафалним питањима и потпитањима“ покушавали да омету Настасићеву да каже оно што је намеравала. Све се завршило без инцидената.