Народна странка

Народна странка Нови Сад: Хитно пронаћи ауторе претеће поруке на згради редакције "НС уживо"

Народна странка Нови Сад: Хитно пронаћи ауторе претеће поруке на згради редакције "НС уживо"

Народна странка најоштрије осуђује претећу поруку упућену порталу "НС уживо" која је јутрос осванула на згради где је смештена редакција овог медија, и захтева од надлежних државних органа да хитно открију починиоце и казне их у складу са законом, наводи се у саопштењу Градског одбора Народне странке Нови Сад.

Сматрамо да свако има право да износи своје мишљење и критичке ставове о било коме, па и о медијима, поготово о онима који драматично крше новинарски кодекс, али да апсолутно нико нема право да било коме упућује претње.

Чињеница је да је врло лако установити ко је написао овај претећи графит, с обзиром да је у питању прометно место, које је засигурно покривено сигурносним камерама.

Уколико државни органи који се налазе под строгом контролом Српске напредне странке, у најкраћем року не открију починиоце, сматраћемо да иза овог графита стоје градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и његов пословни партнер Марко Босанац, у криминалним круговима познат као Боске, који је кроз сарадњу са новосадским јавним предузећима зарадио 341 милиона динара.

Сматраћемо, такође, да је циљ овог графита да се скрене пажња са чињенице коју је Народна странка предочила јавности - да је Боске стварни власник портала "НС уживо" и да је град овом медију уплатио чак 1,5 милиона динара бесповратне помоћи.