Народна странка

Новаковић: Вучић гаси медије, али неће успети да угаси незадовољство народа

Новаковић: Вучић гаси медије, али неће успети да угаси незадовољство народа

Режимско уништавање независних медија, уз ружичасто бојење демагошких принципа информисања нема граница.

Последња на тапету била је једина преостала независна новосадску телевизија Канал 9.

Народна странка, као истински опозициона партија, пружила је подршку телевизији и њеној директиорки Маји Павловић, која је била приморана на штрајк глађу, и у оквиру акције против гашења новосадске телевизије Канал 9,  Повереништво Народне странке у Новом Саду иступило је у центар града.

На два штанда са више од 20 активиста странке на челу са повереником за Нови Сад Бориславом Новаковићем, делећи информативни материјал грађанима Новог Сада, настојала је да се свим легитимним средствима стане у одбрану независних медија, а против режимске блокаде.

Изјаву репортерки Канала 9 дао је повереник Народне странке за Нови Сад и Војводину Борислав Новаковић.

"Слободни медији су кисеоник демократије. Без слободних медија је немогуће успоставити нормалан политички живот. Режим Александра Вучића је угасио сигнал Канала 9, али не може угасити бунт и гнев народа. Данас не бранимо само Канал 9, који је непосредно угрожен, него бранимо слободу свих медија у Србији, јер оно што се данас догађа њима може се догодити сваком медију који објективно и професионално ради свој посао. И нека знају нећемо се смирити док не одбранимо Канал 9!"

Акцију Народне странке подржала је и републичка посланица Српског покрета Двери Марија Јањушевић, која је присуствовала скупу.