Народна странка

Народна странка Београд: Безбедност грађана угрожена пукотинама на Савском насипу

Народна странка Београд: Безбедност грађана угрожена пукотинама на Савском насипу

Градски одбор Народне странке Београд позвао је данас надлежне да хитно санирају пукотине на Савском насипу на левој обали Саве у Блоку 45 у општини Нови Београд, како би се „избегле трагичне последице по грађане“.

„Реч је о насипу водозаштитног појаса који штити од поплава око 100.000 становника Новог Београда“, наводи се у саопштењу београдског одбора Народне странке.

Народна странка је позвала надлежне државне органе, општинске и градске службе да у заштићеном појасу Савског насипа хитно обуставе дивљу градњу која угрожава здравље људи и животну средину, као и да поруше нелегално изграђене објекте.

„Овај део Београда требало би да буде заштићен од сваког облика градње, али је у последњих неколико година претворен у највеће дивље насеље у Београду, чији најпознатији неимари јесу Томислав Николић и многи бизнисмени блиски СНС-у и председнику Општине Нови Београд Александру Шапићу“, наводи се у саопштењу.

Захтевамо да, у складу са својим повереним надлежностима, ЈВП "Београдводе", Водопривредно привредно друштво "Галовица" и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, чија је обавеза да контролише рад наведених јавних водопривредних предузећа, по хитном поступку изађу на терен, утврде чињенично стање и о томе обавесте грађане Новог Београда, пише у саопштењу.