Народна странка

Народна странка Ниш: Избор Драгане Сотировски за градоначелницу није у интересу грађана

Народна странка Ниш: Избор Драгане Сотировски за градоначелницу није у интересу грађана

Народна странка Ниш саопштила је данас да је режим Александра Вучића постављањем Драгане Сотировски за градоначелницу Ниша још једном показао да га не занима воља Нишлија, него да власт користи у интересу малобројне олигархије партијских моћника.

„Власт тако жели да учини привид дисконтинуитета у односу на сопствено руководство које је у протекла два мандата неуспешно водило град“, наводи се у саопштењу Народне странке Ниш.

„Подела изборног плена својим послушницима вероватно ће на крају тешко пасти и огромној већини насамарених и преварених гласача власти. Највећи број њих ће схватити да су поново трчали туђе трке и да ће им остати само празна обећања оних који ће поново бити на неким новим функцијама. Уместо одговорности за лош рад и изневерено поверење бирача, аутократска власт их заправо аболира и поново награђује“, додаје се у саопштењу.

Народна странка Ниш је подсетила да је пре шест месеци обавестила грађане да има сазнања да ће Драгана Сотировски на месту градоначелника заменити Дарка Булатовића и да су се та сазнања показала тачним.

„У више наврата смо показали да добро предвиђамо политичка дешавања и процесе у Србији. Што је још битније, показали смо и пут изласка из политичке кризе. То је пут обесмишљавања аутократског режима кроз бојкот недемократских избора и спремност на сопствено одрицање од политичких привилегија. Ми држимо реч и ми ћемо бити уз народ када поново буде враћао своје институције“, наводи се у саопштењу Народне странкe Ниш.