Народна странка

Јовановић: Обрадовићу дугујемо конкретну подршку, а грађанима обећавамо промену система

Јовановић: Обрадовићу дугујемо конкретну подршку, а грађанима обећавамо промену система

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да од броја људи као што је радник „Крушика“ Александар Обрадовић „зависе успех и достојанство нашег друштва“.

„Обећавамо Обрадовићу да ће имати нашу потпуну подршку све док не буде ослобођен. Њему и људима попут њега дугујемо такође и беспоштедну борбу за корениту промену система у Србији“, рекао је Јовановић у Ваљеву на митингу подршке Обрадовићу.

Јовановић је истакао да нови систем подразумева нулту толеранцију према криминалу и корупцији, где ће бити незамисливо да људи попут Обрадовића буду притворени, док корумпирани министри повезани са најтежим кривичним делима и даље обављају јавној функцији.

„Дужност јавности, опозиције и свих добронамерних људи је да пронађу, охрабре и подрже људе попут Обрадовића, а да њега заштите од прогона којем је изложен. Обрадовић је заробљеник режима, који га већ 70 дана држи заточеног без иједног доказа. Тужилаштво и суд су у овом случају досегли најнижу тачку када је реч о њиховом интегритету и заштити људских права у држави Србији“, рекао је Јовановић.

Јовановић је по завршетку митинга посетио Обрадовића у његовом стану.