Народна странка

Јовановић: Спречићемо радове на Тргу Николе Пашића ако уклоне фонтану

Јовановић: Спречићемо радове на Тргу Николе Пашића ако уклоне фонтану

Потпредседник Народне странке и шеф одборничке групе Савез за Србију у Скупштини Београда Никола Јовановић најавио је данас да ће та одборничка група са грађанима спречити радове на Тргу Николе Пашића ако власт не буде гарантовала да фонтана и споменик Николи Пашићу неће бити уклоњени.

"После неуспешног покушаја да укину јавни превоз на Тргу Републике, ове штеточине из градске власти сада намеравају да нападну други велики трг, Трг Николе Пашића. Желе да га наруше не на основу неког урбанистичког плана или јавне расправе, већ на основу конкурса из 2015. године", рекао је Јовановић новинарима код фонтане на том тргу.

Јовановић је навео да је власт намеравала да ове године почне реконструкцију Трга Николе Пашића, али је за те радове одвојено само 350.000 динара, што је смешно.

"Због тога апсолутно ове године не смеју затворити трг, а ми их упозоравамо да то не ураде ни наредне, док не добијемо гаранције да се фонтана неће дирати", рекао је Јовановић.

Додао је да власт планира да потроши 75 милиона динара за мале фонтане, а да из центра града уклони најлепшу фонтану, стару 60 година.

Јовановић је истакао да је председавајући по питању тог урбанистичког плана био Милутин Фолић, што је, како је истакао, довољно да будемо сумњичави.