Народна странка

Јовановић: Вучић купује време како би покушао да разједини опозицију

Јовановић: Вучић купује време како би покушао да разједини опозицију

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је да је председник Србије и СНС-а Александар Вучић саставом своје делегације на разговорима на Факултету политичких наука јасно показао да му је циљ да купи време како би покушао да поново разједини опозицију, а не да обезбеди услове за фер и слободне изборе.  

„Вучић је саставом делегације Српске напредне странке на разговорима хтео и да понизи опозицију и стручну јавност у Србији, несвестан дубине провалије у коју гура Србију“, рекао је Јовановић на трибини Савеза за Србију, одржаној у Лазаревцу.

„Ово није само борба за фер и поштене изборе, него борба за промену система. Бојкот избора би био почетак демонтаже криминалног и корумпираног система на чијем је челу актуелни председник Србије“; навео је Јовановић, који је и шеф одборничке групе СЗС у Скупштини Београда.

Јовановић је поручио Вучићу да ће опозиција бити јединствена, јер је председник СНС-а „сувише велика штеточина“ да би се у опозицији бавили ситним међусобним разликама.

„Сваком изјавом људи попут Владимира Орлића, Горана Весића и Марка Ђурића опозиција је све јединственија и одлучнија. Ово више није борба опозиције против власти, ово је борба народа против једне отуђене, покварене и ратнохушкачке квази елите оличене у Председништву СНС-а“, навео је Јовановић.

Поручујем кумовима, портпаролима, финансијерима и медијским слугама режима да не напуштају Србију, јер их чека поступак пред правосудним органима нове, демократске и правне државе Србије, додао је Јовановић.