Народна странка

Јовановић за Данас: Народна странка привржена јединству опозиције, о свему разговарати унапред

Јовановић за Данас: Народна странка привржена јединству опозиције, о свему разговарати унапред

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић изјавио је данас да никоме у Савезу за Србију „не пада на памет“ да разбија јединство опозиције уочи „фингираних избора“, које ће бојкотовати све чланице Савеза.

„Народна странка се од свог оснивања искрено залаже за јединство опозиције и заједнички фронт према тоталитарном режиму који је успоставио актуелни председник. У том духу смо и једни од оснивача Савеза и јединствене одборничке групе у Скупштини Београда. Ту се ништа није променило, а сигуран сам да никоме не пада на памет да разбија то заједништво“, рекао је за данашње издање листа „Данас“ Јовановић.

Јовановић је, поводом штрајка глађу председника Двери Бошка Обрадовића, подсетио да је Обрадовић рекао да је то његов лични чин и да о томе није било договора на састанцима СЗС.

„Зато није било потребе да као странка заузимамо формални став по том питању. Наглашавам да смо пре сваке акције у Београду уредно обавештавали све своје партнере о томе, што сматрам да је добра пракса и за све друге формате у којима опозиција наступа“, рекао је Јовановић.

„Жао ми је што о овоме нисмо претходно разговарали и договарали потезе. Као човек сам посетио Бошка, јер ценим свачију личну  жртву. Поносим се што сам потпредседник странке у којој свако може слободно да изражава лична осећања солидарности и емпатије“, закључио је Јовановић.