Народна странка

Јовановић: Суштина Споразума са народом јесте промена система

Јовановић: Суштина Споразума са народом јесте промена система

Потпредседник Народне странке и заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Никола Јовановић изјавио је данас да „Споразум са народом“ одражава растући консензус у народу да комплетан систем мора да се мења, а да је напредњачка власт највећа препрека тој промени.

“Актуелна власт је покупила све најкорумпираније актере из деведесетих, двехиљадитих и све најгоре од онога што данас постоји на политичкој сцени. Да бисмо променили систем, морамо да променимо ову власт, и то је суштина ’Споразума са народом’“, рекао је Јовановић у београдској општини Стари град на иницијативном састанку одржаном поводом формирања Асоцијације независних и слободних одборника.

Јовановић је истакао је да је формирање Асоцијације независних и слободних одборника први корак у новој фази борбе против власти Српске напредне странке.  

„Одборници опозиције су изашли из скупштина локалних самоуправа, али ће се свим алтернативним средствима борити за интересе грађана, а против режима“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да власт нема одговор на бојкот институција и евентуалних избора који би били одржани под постојећим недемократским условима, и да је ово “почетак њиховог краја”.

Асоцијацију слободних и независних одборника чиниће сви опозициони одборници у локалним парламентима широм Србије, а биће институционализована у наредним недељама.